пампухи

Пісні пампухи

пампухи

Пісні пампухи

Рецепт пампухів для Святої Вечері чи просто для періоду посту. Можете приготувати пісні пампухи з начинкою або без нічого. Пісні пампухи готуються без масла та молока, смажаться класично в нагрітій рослинній олії.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 1 година 20 хвилин
Приготування: 40 хвилин
Загальний час: 2 години

Інгредієнти для рецепту

  • 30 g пресованих дріжджів
  • 0.5 l теплої води
  • 3 cups борошна
  • 0.5 склянки цукру
  • 1 kg борошна (може бути більше або менше)
  • 2/3 склянки олії ванільний цукор, цедра лимона (факультативно)
  • 1 l олії для смаження

Кроки приготування

  • Приготувати опару: у теплій воді розчинити ложку цукру та дріжджі, дати постояти 15-20 хв. Тоді додати склянку просіяного борошна, розмішати і залишити в теплому місці на 45-50 хв.
  • Коли опара підійде, додати цукор, ванільний цукор, цедру лимона, олію і почати додавати муку. Її може піти кілограм, а може й більше чи менше, тісто повинно бути липким, проте не рідким. Місити, поки тісто не почне відставати від рук.
  • Накрити посудину з тістом рушником і залишити мінімум на годину в теплому місці без протягів, тісто повинно вирости вдвічі.
  • Коли тісто готове, розділити його на частини, відділяти ножем чи руками шматки відповідного розміру, формувати палянички, класти начинку і ретельно закривати краї, формуючи рівномірну кульку, якщо ви готуєте пампухи з начинкою (це може бути густе варення чи макова начинка). Якщо ви готуєте пампухи без начинки - просто сформувати кулі. Викладати пампухи на підсипану борошном поверхню, залишаючи проміжки між ними. Залишити на 20-25 хв, щоби підросли.
  • Тим часом дуже добре нагріти олію, для перевірки – вкинути шматочок тіста, олія повинна відразу почати пінитись навколо, а тісто змінювати колір.
  • Коли олія достатньо нагрілась – акуратно викладати пампухи всередину, стільки, щоби вони не торкались один одного і легко перевертались. Коли з одного боку пампухи стали коричневі, акуратно ложкою «перекотити» пампух на інший бік. Бути пильними, тому що вони швидко горять. Викладати пампухи на тарілку, застелену паперовим рушником, щоби забрати зайву олію.
  • При бажанні, посипати пампухи цукровою пудрою.
Прокрутка до верху