Подаємо пельмені з вершковим маслом. Смачного!
Пельмені
Пельмені – давня страва, що має давнє китайське, фіно-угорське, тюркське та слов'янське коріння. Аналоги рецепта пельменів існують у багатьох кухнях світу. Смак, ситність і зручність зберігання зробили пельмені винятково популярними. Готові пельмені можна купити в будь-якому продуктовому магазині. Але, звісно, найсмачніші – домашні пельмені, навіть прості ліниві пельмені. Але, щоб приготувати смачні пельмені, насамперед потрібен хороший рецепт тіста для пельменів, рецепт фаршу для пельменів і трохи вміння. Пропонуємо приготувати тісто на пельмені за рецептом з гарячою водою та олією. Вам дуже сподобається працювати з цим тістом, воно еластичне, не рветься, не розварюється, добре ліпиться та чудово витримує заморозку.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Для тіста на пельмені:
- 500 g борошна пшеничного
- 250 ml гарячої води (70-75°С)
- 1 яйце
- 1 tsp солі
- 25 ml рослинної олії
Для начинки:
- 500 g (яловичина та свинина)
- 2 цибулини
- 50 g сала
- 80 g води
- 1 tsp солі
- Перець чорний мелений
Для варіння:
- Лист лавровий
- Сіль
- Перець чорний горошком
- 1/2 цибулі
Кроки приготування
- У просіяне борошно додаємо сіль та рослинну олію. Злегка перемішуємо.
- Заливаємо суміш гарячою водою, постійно перемішуючи ложкою.
- Додаємо яйце та замішуємо тісто руками. Якщо залишаться невеликі вкраплення жовтка, не страшно – вони розійдуться під час вимішування тіста. Вимішуємо приблизно 7 хвилин, поки тісто повністю не охолоне.
- Тісто не липне ні до рук, ні до поверхні, тому додатково борошно можна не додавати. Накриваємо тісто рушником і даємо йому відпочити 20-30 хвилин.
- Готуємо начинку. Для цього м'ясо, сало та цибулю перемелюємо за допомогою м'ясорубки. «Можна взяти вже готовий фарш і змішати з подрібненою цибулею»
- Фарш солимо та перчимо. Додаємо трохи води, щоб він був злегка рідкуватим. Перемішуємо. Пельмені виходять дуже смачними та соковитими.
- Беремо частину тіста, викладаємо на присипану борошном поверхню та розкатуємо за розміром пельменниці. Решту тіста відправляємо під рушник, щоб не засихало.
- Добре посипаємо борошном верх пельменниці та той бік тіста, який будемо викладати на пельменницю, щоб пельмені добре від неї відділялися.
- Розрівнюємо тісто по всій поверхні пельменниці. Акуратно викладаємо фарш у комірки. Стежимо, щоб фарш не потрапляв на тісто навколо осередків, так тісто для пельменів буде добре скріплюватися, і пельмені не розваляться.
- Розкатуємо ще одну частину тіста та накриваємо пельменницю, добре розкатуємо качалкою.
- Прибираємо залишки тіста по краях, їх можна використовувати повторно. Витрушуємо пельмені з пельменниці. З цієї кількості тіста та фаршу виходить приблизно 180 пельменів. Для заморожування пельмені викладаємо на посипану борошном поверхню.
- Відварюємо пельмені у підсоленій воді з лавровим листом, горошинами чорного перцю та цибулею. Злегка перемішуємо та варимо 2-3 хвилини після того, як вони спливуть. Навіть якщо варити довше, пельмені не розваряться.