blank

Пельмені

Подаємо пельмені з вершковим маслом. Смачного!

blank

Пельмені

Пельмені – давня страва, що має давнє китайське, фіно-угорське, тюркське та слов'янське коріння. Аналоги рецепта пельменів існують у багатьох кухнях світу. Смак, ситність і зручність зберігання зробили пельмені винятково популярними. Готові пельмені можна купити в будь-якому продуктовому магазині. Але, звісно, найсмачніші – домашні пельмені, навіть прості ліниві пельмені. Але, щоб приготувати смачні пельмені, насамперед потрібен хороший рецепт тіста для пельменів, рецепт фаршу для пельменів і трохи вміння. Пропонуємо приготувати тісто на пельмені за рецептом з гарячою водою та олією. Вам дуже сподобається працювати з цим тістом, воно еластичне, не рветься, не розварюється, добре ліпиться та чудово витримує заморозку.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 50 хвилин
Приготування: 10 хвилин
Загальний час: 1 година

Інгредієнти для рецепту

Для тіста на пельмені:

  • 500 g борошна пшеничного
  • 250 ml гарячої води (70-75°С)
  • 1 яйце
  • 1 tsp солі
  • 25 ml рослинної олії

Для начинки:

  • 500 g (яловичина та свинина)
  • 2 цибулини
  • 50 g сала
  • 80 g води
  • 1 tsp солі
  • Перець чорний мелений

Для варіння:

  • Лист лавровий
  • Сіль
  • Перець чорний горошком
  • 1/2 цибулі

Кроки приготування

  • У просіяне борошно додаємо сіль та рослинну олію. Злегка перемішуємо.
  • Заливаємо суміш гарячою водою, постійно перемішуючи ложкою.
  • Додаємо яйце та замішуємо тісто руками. Якщо залишаться невеликі вкраплення жовтка, не страшно – вони розійдуться під час вимішування тіста. Вимішуємо приблизно 7 хвилин, поки тісто повністю не охолоне.
  • Тісто не липне ні до рук, ні до поверхні, тому додатково борошно можна не додавати. Накриваємо тісто рушником і даємо йому відпочити 20-30 хвилин.
  • Готуємо начинку. Для цього м'ясо, сало та цибулю перемелюємо за допомогою м'ясорубки. «Можна взяти вже готовий фарш і змішати з подрібненою цибулею»
  • Фарш солимо та перчимо. Додаємо трохи води, щоб він був злегка рідкуватим. Перемішуємо. Пельмені виходять дуже смачними та соковитими.
  • Беремо частину тіста, викладаємо на присипану борошном поверхню та розкатуємо за розміром пельменниці. Решту тіста відправляємо під рушник, щоб не засихало.
  • Добре посипаємо борошном верх пельменниці та той бік тіста, який будемо викладати на пельменницю, щоб пельмені добре від неї відділялися.
  • Розрівнюємо тісто по всій поверхні пельменниці. Акуратно викладаємо фарш у комірки. Стежимо, щоб фарш не потрапляв на тісто навколо осередків, так тісто для пельменів буде добре скріплюватися, і пельмені не розваляться.
  • Розкатуємо ще одну частину тіста та накриваємо пельменницю, добре розкатуємо качалкою.
  • Прибираємо залишки тіста по краях, їх можна використовувати повторно. Витрушуємо пельмені з пельменниці. З цієї кількості тіста та фаршу виходить приблизно 180 пельменів. Для заморожування пельмені викладаємо на посипану борошном поверхню.
  • Відварюємо пельмені у підсоленій воді з лавровим листом, горошинами чорного перцю та цибулею. Злегка перемішуємо та варимо 2-3 хвилини після того, як вони спливуть. Навіть якщо варити довше, пельмені не розваряться.
Прокрутка до верху