Печиво на Хелловін
Якщо ви з друзями запланували вечірку на Хелловін або вашим дітям хочеться в цей день чогось «страшненького» - ось прекрасний рецепт веселого і моторошного хелловінського печива. Імбирні коржики і різнокольорові помадки, а далі – ваша фантазія.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 270 g борошна
- 125 g цукру
- 1 tsp розпушувача до печива
- 100 g масла
- 1 яйце
- 1 жовток, трішки розведений водою
- Прянощі: гвоздика, кориця, сухий імбир, мускатний горіх, цедра лимона
Помадка або люкер
- 180 g цукрової пудри
- 3 tbsp води
- щіпка солі
Кроки приготування
- Змішати в мисці борошно, розпушувач і цукор
- Додати масло та яйце та ретельно вимісити
- Додати суміш прянощів або цедру лимона, можна розділити на декілька частин і зробити тісто з різними ароматами, наприклад: прянощі, кориця-лимон, цедра лимона…
- Нагріти духовку до 200 градусів
- Розкачати тісто і вирізати або витиснути коржики бажаної форми
- Викласти коржики на вистелену пергаментом форму та змастити жовтком Випікати 7-10 хв
Помадка або люкер:
- Збити разом цукрову пудру, сіль та воду, починаючи з 2 столових ложок. Якщо люкер виходить надто густим – додати ще 1 столову ложку води, якщо надто рідкий – додати пудри. Ідеальна консистенція люкеру, коли він лягає на поверхню рівномірно, але не розтікається надто сильно, тоді ви зможете малювати.
- Розділити люкер порційно на стільки частин, скільки кольорів ви бажаєте отримати. Додавати харчовий барвник або натуральні барвники, наприклад буряковий сік для червоного кольору чи куркуму для оранжевого.
- Для покривання коржиків люкером чи малювання використовуємо кулінарний мішечок з дірочкою бажаної товщини. Печиво повинно повністю охолонути перед тим, як ви почнете його покривати. Після чого дати люкерові повністю висохнути.