blank

Пастила з абрикосів у духовці

blank

Пастила з абрикосів у духовці

Надлишок абрикосів або плоди неідеального виду можна використовувати для приготування смачних та корисних ласощів — пастили. Готується така страва нескладно, головне запастися часом і терпінням, а зберігається досить довго в герметичній тарі при кімнатній температурі. Натурально, смачно, корисно.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 5 години
Загальний час: 5 години 25 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 kg абрикосів
  • 40 g цукру

Кроки приготування

  • Увімкніть духовку та розігрійте до 50 градусів.
  • Абрикоси миємо, розділяємо на половинки та видаляємо кісточки.
  • Половинки абрикосів подрібнюємо блендером до однорідної маси.
  • Додаємо до одержаного абрикосового пюре цукор і перемішуємо до розчинення.
  • Застеляємо деко пергаментним папером. На папір викладаємо абрикосове пюре та розрівнюємо так, щоб шар пюре був максимально рівномірним.
  • Ставимо лист у духовку, розігріту до 50 градусів, і підсушуємо пастилу до сухого, але не крихкого стану. Пастила не повинна прилипати до рук, але має бути досить гнучкою. На сушіння потрібно приблизно 4-5 годин при температурі 50 градусів. Можна почати сушити пастилу в духовці, а досушити вже в жаркому приміщенні, наприклад, на балконі або горищі, накривши марлею.
  • Готову абрикосову пастилу знімаємо із пергаменту, згортаємо рулончиком.
  • Нарізаємо рулончик пастили шматочками завдовжки 3-4 см. (Зберігати пастилу можна в тарі, що щільно закривається, — банці або посудині з кришкою.)
  • Пастила з абрикосів готова до подачі. (Якщо підкласти тарілочку з такою насолодою дитині під час гри, читання або перегляду мультфільмів, то гарантовано можна розраховувати, що пастилу з’їдять. Смачного!
Прокрутка до верху