паста карбонара

Паста карбонара

Як приготувати пасту карбонара – історія страви

Паста карбонара вперше була приготована після закінчення Другої світової війни, коли до Італії привезли американський бекон і багато сухого яєчного порошку. 

Під час смаження грудинки варто додати 1-2 зубки часнику. Його завдання ароматизувати пасту карбонара, потім часник треба видалити та викинути.

Спагетті для пасти карбонара

Хороші спагетті мають світлу, матово-шорстку поверхню (не глянцеву!), яка після варіння набагато краще утримує на собі соус та надає пасті карбонара приємного смаку.

Тоненькі спагетті називають спагеттіні, а товстіші – спагеттоні. Але на смак пасти карбонара це не впливає – кому як більше до вподоби.

паста карбонара

Паста карбонара

Ще один традиційний рецепт пасти – швидкий, недорогий і дуже смачний. Справжня паста карбонара готується за 15 хвилин. Все, що потрібно – свіжі яйця, шматок жирної свинячої грудинки та жменька тертого пармезану. Ну і спагетті.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Італійська
Підготовка: 10 хвилин
Приготування: 15 хвилин
Загальний час: 25 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g спагеті
  • 250 g жирної свинячої грудинки
  • 4 жовтки
  • 40 g тертого пармезану
  • сіль, перець

Кроки приготування

  • Зваріть пасту в добре посоленій воді, відповідно до часу вказаного на упаковці. Горнятко води, в якій варилась паста, зберегти.
  • Грудинку нарізати не грубими шматочками і підсмажити на сковорідці. Поки смажиться грудинка, змішати жовтки з пармезаном до однорідної маси. Коли грудинка буде готова, додати в сковорідку пасту, трохи води, в якій вона варилася і суміш жовтків та пармезану. Перемішати і подавати негайно.
Прокрутка до верху