Як приготувати пасту карбонара – історія страви
Паста карбонара вперше була приготована після закінчення Другої світової війни, коли до Італії привезли американський бекон і багато сухого яєчного порошку.
Під час смаження грудинки варто додати 1-2 зубки часнику. Його завдання ароматизувати пасту карбонара, потім часник треба видалити та викинути.
Спагетті для пасти карбонара
Хороші спагетті мають світлу, матово-шорстку поверхню (не глянцеву!), яка після варіння набагато краще утримує на собі соус та надає пасті карбонара приємного смаку.
Тоненькі спагетті називають спагеттіні, а товстіші – спагеттоні. Але на смак пасти карбонара це не впливає – кому як більше до вподоби.
Паста карбонара
Ще один традиційний рецепт пасти – швидкий, недорогий і дуже смачний. Справжня паста карбонара готується за 15 хвилин. Все, що потрібно – свіжі яйця, шматок жирної свинячої грудинки та жменька тертого пармезану. Ну і спагетті.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 500 g спагеті
- 250 g жирної свинячої грудинки
- 4 жовтки
- 40 g тертого пармезану
- сіль, перець
Кроки приготування
- Зваріть пасту в добре посоленій воді, відповідно до часу вказаного на упаковці. Горнятко води, в якій варилась паста, зберегти.
- Грудинку нарізати не грубими шматочками і підсмажити на сковорідці. Поки смажиться грудинка, змішати жовтки з пармезаном до однорідної маси. Коли грудинка буде готова, додати в сковорідку пасту, трохи води, в якій вона варилася і суміш жовтків та пармезану. Перемішати і подавати негайно.