Паска краффін

Паска “Краффін”

Паска краффін

Паска “Краффін”

Пасхальна випічка повинна бути смачною, ароматною і красивою. Пропонуємо прикрасити ваш великодній стіл оригінальним і смачним рецептом паски “Краффін”, з ніжною здобною м’якушкою і хрусткою скоринкою. Ось рецепт паски “Краффін”.
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Ключове слово: краффін, паска
Підготовка: 1 година 50 хвилин
Приготування: 35 хвилин
Загальний час: 2 години 25 хвилин
Порції: 4 особи

Інгредієнти для рецепту

  • 350 g пшеничного борошна
  • 110 ml молока
  • 2 жовтки
  • 40 g вершкового масла
  • 1 Яйце
  • 100 g мигдальних пелюстків
  • 80 g цукру
  • 0,5 tsp солі
  • 1 tsp мускатного горіха
  • 7 g дріжджів
  • 8 g ванільного цукру
  • 200 g сушеної журавлини (можна використовувати родзинки або інші сухофрукти)

Кроки приготування

  • Змішайте дріжджі з 1 ч.л. цукру і залийте теплим молоком. Поставити суміш в тепле місце, поки над нею не підніметься пінна шапочка. Розтопіть в кастрюльці вершкове масло.
  • У глибокій посудині збити жовтки з яйцем і ванільним цукром. Збивати яєчну масу потрібно до утворення пишної піни.
  • В глибоку миску просіяти борошно, в центрі зробити невелике заглиблення. Додати туди дріжджі, які за цей час уже піднялися, додати збиту яєчну суміш, частину розтопленого вершкового масла і сіль.
  • Всі інгредієнти ретельно перемішати, додати вершкове масло і замісити тісто. Місити до тих пір, поки тісто не перестане липнути до пальців.
  • Помістити тісто в глибоку посудину, змащену вершковим маслом. Злегка змастити поверхню маслом, накрити харчовою плівкою і відправити в тепле місце на 1,5-2 години, щоб тісто для майбутніх пасок піднялося.
  • Коли тісто підніметься, розділити його на три рівні частини, зробити з кожної кулю і обгорнути плівкою ще на 10 хвилин.
  • Присипати борошном робочу поверхню, розкачати одну частину тіста в тонкий прямокутний пласт. Тісто має бути напівпрозорим, але не перестарайтеся, щоб воно не порвалося. Змастити тісто розм’якшеним вершковим маслом. Рівномірно розподілити по поверхні мускатний горіх, журавлину і мигдальні пластівці. Можна використовувати будь-які інші сухофрукти і цукати за смаком. Акуратно загорнути тісто в рулет. Те ж саме зробити з іншими частинами тіста.
  • У результаті повинно вийти 3 святкових паски. Гострим ножем розрізати рулет уздовж, не дорізаючи кілька сантиметрів до краю. Половину рулету звернути в спіраль, те ж саме зробити з другою половиною, але помісти її поверх першої. Виконати так з кожним рулетом.
  • Покласти паски у форми для випікання і залишити на 20 хвилин в теплому місці. Коли тісто злегка підніметься, розігріти духовку до 200 ° C і відправити великодні «Краффіни» туди на 10 хвилин. Потім зменш температуру до 180 ° C, накрити паски фольгою і випікати ще 10 хвилин. Після цього фольгу зняти і випікати паски ще 15 хвилин. Паска «Краффін» готова.

 

Прокрутка до верху