Паска “Краффін”
Пасхальна випічка повинна бути смачною, ароматною і красивою. Пропонуємо прикрасити ваш великодній стіл оригінальним і смачним рецептом паски “Краффін”, з ніжною здобною м’якушкою і хрусткою скоринкою. Ось рецепт паски “Краффін”.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 4 особи
Інгредієнти для рецепту
- 350 g пшеничного борошна
- 110 ml молока
- 2 жовтки
- 40 g вершкового масла
- 1 Яйце
- 100 g мигдальних пелюстків
- 80 g цукру
- 0,5 tsp солі
- 1 tsp мускатного горіха
- 7 g дріжджів
- 8 g ванільного цукру
- 200 g сушеної журавлини (можна використовувати родзинки або інші сухофрукти)
Кроки приготування
- Змішайте дріжджі з 1 ч.л. цукру і залийте теплим молоком. Поставити суміш в тепле місце, поки над нею не підніметься пінна шапочка. Розтопіть в кастрюльці вершкове масло.
- У глибокій посудині збити жовтки з яйцем і ванільним цукром. Збивати яєчну масу потрібно до утворення пишної піни.
- В глибоку миску просіяти борошно, в центрі зробити невелике заглиблення. Додати туди дріжджі, які за цей час уже піднялися, додати збиту яєчну суміш, частину розтопленого вершкового масла і сіль.
- Всі інгредієнти ретельно перемішати, додати вершкове масло і замісити тісто. Місити до тих пір, поки тісто не перестане липнути до пальців.
- Помістити тісто в глибоку посудину, змащену вершковим маслом. Злегка змастити поверхню маслом, накрити харчовою плівкою і відправити в тепле місце на 1,5-2 години, щоб тісто для майбутніх пасок піднялося.
- Коли тісто підніметься, розділити його на три рівні частини, зробити з кожної кулю і обгорнути плівкою ще на 10 хвилин.
- Присипати борошном робочу поверхню, розкачати одну частину тіста в тонкий прямокутний пласт. Тісто має бути напівпрозорим, але не перестарайтеся, щоб воно не порвалося. Змастити тісто розм’якшеним вершковим маслом. Рівномірно розподілити по поверхні мускатний горіх, журавлину і мигдальні пластівці. Можна використовувати будь-які інші сухофрукти і цукати за смаком. Акуратно загорнути тісто в рулет. Те ж саме зробити з іншими частинами тіста.
- У результаті повинно вийти 3 святкових паски. Гострим ножем розрізати рулет уздовж, не дорізаючи кілька сантиметрів до краю. Половину рулету звернути в спіраль, те ж саме зробити з другою половиною, але помісти її поверх першої. Виконати так з кожним рулетом.
- Покласти паски у форми для випікання і залишити на 20 хвилин в теплому місці. Коли тісто злегка підніметься, розігріти духовку до 200 ° C і відправити великодні «Краффіни» туди на 10 хвилин. Потім зменш температуру до 180 ° C, накрити паски фольгою і випікати ще 10 хвилин. Після цього фольгу зняти і випікати паски ще 15 хвилин. Паска «Краффін» готова.