Паелья з морепродуктами – національна іспанська страва
Паелья з морепродуктами та рисом вирізняється яскравим смаком і неймовірними поживними властивостями. Найчастіше готують паелью з великою різноманітністю морепродуктів та гострими приправами.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 4 особи
Інгредієнти для рецепту
- 150 g рису білого
- 2 qt креветок королівських
- 100 g кальмарів
- 4 qt мідій
- 1 qt цибулі шалот
- 3 зубчики часнику
- 1 qt перцю болгарського
- 1 qt помідор
- Петрушка
- 0,5 qt лимону
- 1 dash шафран
- 2 tbsp олії оливкової
- Перець чорний мелений
- Сіль
Кроки приготування
- Овочі промиваємо водою. Зелень, часник, цибулю шалот і болгарський перець нарізаємо невеликими шматочками.
- Помідор ріжемо на половинки та натираємо на тертці.
- Шафран заливаємо невеликою кількістю окропу та настоюємо 5 хвилин.
- Креветки відварюємо. Акуратно витягуємо їхні нутрощі, при цьому не знімаємо панцир.
- Гріємо сковороду з оливковою олією. Викладаємо в неї королівські креветки та вимиті морепродукти. Смажимо 2-3 хвилини. Потім мідії на деякий час перекладаємо на тарілку.
- Тепер у сковорідку додаємо часник, цибулю та перець. Смажимо ще 2 хвилини.
- Викладаємо в сковорідку рис і терті помідори. Рис краще замочити холодною водою на 2-3 години перед приготування паельї.
- Заливаємо вміст шафраном із водою, а також бульйоном, що залишився від креветок. Додаємо сіль і спеції.
- Готуємо 20 хвилин на слабкому вогні.
- Ароматну паелью прикрашаємо зеленню, мідіями та часточками лимона. Готово, можна подавати до столу!
Яскрава паелья – порадуйте близьких поживною вечерею
Поєднання в паельї та інших стравах м’яса з рибою або курки з креветками – традиційне для Іспанії.
Якщо таке поєднання вам не до смаку, готуйте просто паелью з куркою або окремо паелью з креветками. Адже у кожної господині власний рецепт паельї.
Які є рецепти приготування паельї?
Корисний нешліфований рис – бурий, червоний або чорний також можна використовувати для приготування паельї. Проте нешліфований рис замочувати потрібно на 16-20 годин.
З овочів до паельї найкраще смакують баклажани, зелений горошок, морква, стручкова квасоля, різноколірний болгарський перець – жовтий, зелений, червоний.