blank

Паелья з морепродуктами – національна іспанська страва

blank

Паелья з морепродуктами – національна іспанська страва

Паелья з морепродуктами та рисом вирізняється яскравим смаком і неймовірними поживними властивостями. Найчастіше готують паелью з великою різноманітністю морепродуктів та гострими приправами.
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Іспанська
Ключове слово: паелья, паелья з морепродуктами
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 45 хвилин
Загальний час: 1 година
Порції: 4 особи

Інгредієнти для рецепту

  • 150 g рису білого
  • 2 qt креветок королівських
  • 100 g кальмарів
  • 4 qt мідій
  • 1 qt цибулі шалот
  • 3 зубчики часнику
  • 1 qt перцю болгарського
  • 1 qt помідор
  • Петрушка
  • 0,5 qt лимону
  • 1 dash шафран
  • 2 tbsp олії оливкової
  • Перець чорний мелений
  • Сіль

Кроки приготування

  • Овочі промиваємо водою. Зелень, часник, цибулю шалот і болгарський перець нарізаємо невеликими шматочками.
  • Помідор ріжемо на половинки та натираємо на тертці.
  • Шафран заливаємо невеликою кількістю окропу та настоюємо 5 хвилин.
  • Креветки відварюємо. Акуратно витягуємо їхні нутрощі, при цьому не знімаємо панцир.
  • Гріємо сковороду з оливковою олією. Викладаємо в неї королівські креветки та вимиті морепродукти. Смажимо 2-3 хвилини. Потім мідії на деякий час перекладаємо на тарілку.
  • Тепер у сковорідку додаємо часник, цибулю та перець. Смажимо ще 2 хвилини.
  • Викладаємо в сковорідку рис і терті помідори. Рис краще замочити холодною водою на 2-3 години перед приготування паельї.
  • Заливаємо вміст шафраном із водою, а також бульйоном, що залишився від креветок. Додаємо сіль і спеції.
  • Готуємо 20 хвилин на слабкому вогні.
  • Ароматну паелью прикрашаємо зеленню, мідіями та часточками лимона. Готово, можна подавати до столу!

Яскрава паелья – порадуйте близьких поживною вечерею

Поєднання в паельї та інших стравах м’яса з рибою або курки з креветками – традиційне для Іспанії. 

Якщо таке поєднання вам не до смаку, готуйте просто паелью з куркою або окремо паелью з креветками. Адже у кожної господині власний рецепт паельї.

Які є рецепти приготування паельї?

Корисний нешліфований рис – бурий, червоний або чорний також можна використовувати для приготування паельї. Проте нешліфований рис замочувати потрібно на 16-20 годин.

З овочів до паельї найкраще смакують баклажани, зелений горошок, морква,   стручкова квасоля, різноколірний болгарський перець – жовтий, зелений, червоний.

Прокрутка до верху