Консервовані пікантні огірки з кетчупом
За цим рецептом маринованих огірків з кетчупом можна консервувати й кабачки або патисони.
Набір ароматних добавок – корінь хрону, листя чорної смородини та вишні, коріандр, петрушку можна складати самостійно на власний смак.
Хрумкі огірки з кетчупом на зиму
Для гострішого смаку до огірків з кетчупом додайте у банки порізаний зелений перець чилі.
Якщо подобається лагідний смак, сміло використовуйте у рецепті огірків з кетчупом чилі будь-який інший кетчуп.
Огірки з кетчупом чилі
Простий рецепт допоможе законсервувати на зиму чудові огірки з кетчупом чилі – тверді, з легкою кислинкою, доволі приємною гостротою. Рецепт огірків з кетчупом чилі оригінальний – без стерилізації, вони чудово зберігаються всю зиму.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 2 kg огірків
- 6 cups води
- 1 cups цукру
- 1 cups оцту
- 1 tbsp солі
- 300 g кетчупу чилі
- 1 пучок кропу
- Листя хрону
- Часник
- Лавровий лист
- Перець чорний горошком
Кроки приготування
- Огірки миємо, видаляємо суцвіття та хвостики, заливаємо холодною водою на 3-4 години, періодично її міняючи.
- Літрові банки та кришки попередньо вимиємо та простерилізуємо.
- У підготовлені банки на дно укладаємо порізаний кріп, листя хрону, перець гострий, 2-3 лаврових листки, 5-6 шт. перцю чорного горошком, 2 зубчики часнику.
- У банки щільно вкладаємо огірки.
- Заливаємо в банки киплячу воду, закриваємо кришками та залишити на столі на 20 хвилин.
- У невеликій каструлі приготуємо маринад – вливаємо воду, додаємо цукор, сіль, кетчуп чилі, оцет. Перемішуємо та ставимо на плиту, доводимо до закипання.
- Остиглу воду виливаємо з банок.
- Отриманим маринадом заллємо огірки та закрутимо кришками.
- Укутаємо огірки з кетчупом чилі ковдрою до охолодження.