Огірки миємо, видаляємо суцвіття та хвостики, заливаємо холодною водою на 3-4 години, періодично її міняючи.
Літрові банки та кришки попередньо вимиємо та простерилізуємо.
У підготовлені банки на дно укладаємо порізаний кріп, листя хрону, перець гострий, 2-3 лаврових листки, 5-6 шт. перцю чорного горошком, 2 зубчики часнику.
У банки щільно вкладаємо огірки.
Заливаємо в банки киплячу воду, закриваємо кришками та залишити на столі на 20 хвилин.
У невеликій каструлі приготуємо маринад – вливаємо воду, додаємо цукор, сіль, кетчуп чилі, оцет. Перемішуємо та ставимо на плиту, доводимо до закипання.
Остиглу воду виливаємо з банок.
Отриманим маринадом заллємо огірки та закрутимо кришками.
Укутаємо огірки з кетчупом чилі ковдрою до охолодження.