Go Back
огірки

Огірки з кетчупом чилі

Простий рецепт допоможе законсервувати на зиму чудові огірки з кетчупом чилі – тверді, з легкою кислинкою, доволі приємною гостротою. Рецепт огірків з кетчупом чилі оригінальний – без стерилізації, вони чудово зберігаються всю зиму.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Українська
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 40 хвилин
Загальний час: 1 година

Інгредієнти для рецепту

  • 2 kg огірків
  • 6 cups води
  • 1 cups цукру
  • 1 cups оцту
  • 1 tbsp солі
  • 300 g кетчупу чилі
  • 1 пучок кропу
  • Листя хрону
  • Часник
  • Лавровий лист
  • Перець чорний горошком

Кроки приготування

  • Огірки миємо, видаляємо суцвіття та хвостики, заливаємо холодною водою на 3-4 години, періодично її міняючи.
  • Літрові банки та кришки попередньо вимиємо та простерилізуємо.
  • У підготовлені банки на дно укладаємо порізаний кріп, листя хрону, перець гострий, 2-3 лаврових листки, 5-6 шт. перцю чорного горошком, 2 зубчики часнику.
  • У банки щільно вкладаємо огірки.
  • Заливаємо в банки киплячу воду, закриваємо кришками та залишити на столі на 20 хвилин.
  • У невеликій каструлі приготуємо маринад – вливаємо воду, додаємо цукор, сіль, кетчуп чилі, оцет. Перемішуємо та ставимо на плиту, доводимо до закипання.
  • Остиглу воду виливаємо з банок.
  • Отриманим маринадом заллємо огірки та закрутимо кришками.
  • Укутаємо огірки з кетчупом чилі ковдрою до охолодження.
QR Code linking back to recipe