Традиційно гречані млинці чи гречані галети, як їх називають на батьківщині, подають наступним чином: коли млинець ще на пательні його змащують маслом, кладуть всередину м’ясну чи сирну начинку, часто вибивають фермерське яйце і загортають краї, як на фото. Смачного!
Млинці з гречаного борошна
Не дуже поширені в Україні, незважаючи на популярність гречки, ці млинці з гречаної муки родом з Бретані, регіону на півночі Франції. Сьогодні гречане борошно легко купити, тому ми пропонуємо вам спробувати приготувати поживні, корисні та ідеальні для здорового харчування гречані млинці.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 330 g гречаного борошна
- 0.5 tsp солі
- 750 ml води
- 1 яйце
Кроки приготування
- Змішати в мисці борошно та сіль
- Поступово додати воду, ретельно вимішуючи, а коли тісто буде однорідне і гладке – додати яйце і знову вимішати
- Накрити плівкою і поставити в холодильник на 2 години
- Кожного разу ретельно змащуємо пательню змоченою в олію серветкою або шматочком сала. Далі робимо, як з класичними млинцями – наливаємо черпак тіста на нагріту і змащену жиром пательню, чекаємо, коли млинець буде готовий з одного боку і перевертаємо його на інший бік. Тісто з гречаної муки не еластичне і легко рветься, тому перевертати млинці потрібно акуратно, підваживши їх лопаткою.