blank

Меренговий рулет

Вишуканий десерт – меренговий рулет

У найніжнішого меренгового рулету є маса переваг. По-перше, це дуже легкий десерт, який буквально тане в роті. 

По-друге, готується меренговий рулет з доступних інгредієнтів. Має вишуканий вигляд і чудово прикрасить навіть святковий стіл. 

Меренговий рулет – рецепти крему 

Альтернативні рецепти крему – сметанний або шоколадний, з вершковим сиром маскарпоне, полуницею, бананом, ківі, вершковим маслом, згущеним молоком.

Додавайте різні креми, експериментуйте з начинкою з фруктів та ягід, горішків або цукатів та насолоджуйтеся неперевершеним смаком.

blank

Меренговий рулет

Меренговий рулет – повітряний і неймовірно смачний десерт. Солодке, хрустке безе з ніжним кремом, ягодами чи фруктами – найулюбленіша солодка страва для пересічної людини чи гурмана.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 45 хвилин
Загальний час: 1 година

Інгредієнти для рецепту

  • 4 яйця
  • 120 g цукрової пудри
  • 15 g кукурудзяного крохмалю
  • 0.5 g оцту
  • 1 cups молока
  • 50 g вершкового масла
  • 1 cups цукру
  • 3 tbsp борошна

Кроки приготування

  • Відокремлюємо білки від жовтків. Білки поки поставимо у холодильник.
  • Після приготування меренги завжди залишаються жовтки. І найвигідніше пустити їх на крем. Змішаємо просіяне борошно з молоком, а жовтки – з цукром.
  • Увіллємо тепле молоко в жовтки, перемішаємо та проваримо суміш на маленькому вогні до загустіння.
  • Даємо крему для меренгового рулету трохи охолонути, додаємо вершкове масло та збиваємо.
  • Збиваємо у пишну піну білки з цукровою пудрою.
  • Додаємо крохмаль і оцет, акуратно перемішуємо.
  • Викладаємо масу рівним шаром завтовшки 1-1,5 см на пергамент, попередньо змащений вершковим маслом. Ставимо меренговий рулет у духовку на 25 хвилин при 180 градусах.
  • Трохи охолоджуємо меренгу, змащуємо кремом.
  • Згортаємо меренговий рулет і залишаємо його на 2 години в холодильнику.
Прокрутка до верху