Вишуканий десерт – меренговий рулет
У найніжнішого меренгового рулету є маса переваг. По-перше, це дуже легкий десерт, який буквально тане в роті.
По-друге, готується меренговий рулет з доступних інгредієнтів. Має вишуканий вигляд і чудово прикрасить навіть святковий стіл.
Меренговий рулет – рецепти крему
Альтернативні рецепти крему – сметанний або шоколадний, з вершковим сиром маскарпоне, полуницею, бананом, ківі, вершковим маслом, згущеним молоком.
Додавайте різні креми, експериментуйте з начинкою з фруктів та ягід, горішків або цукатів та насолоджуйтеся неперевершеним смаком.
Меренговий рулет
Меренговий рулет – повітряний і неймовірно смачний десерт. Солодке, хрустке безе з ніжним кремом, ягодами чи фруктами – найулюбленіша солодка страва для пересічної людини чи гурмана.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 4 яйця
- 120 g цукрової пудри
- 15 g кукурудзяного крохмалю
- 0.5 g оцту
- 1 cups молока
- 50 g вершкового масла
- 1 cups цукру
- 3 tbsp борошна
Кроки приготування
- Відокремлюємо білки від жовтків. Білки поки поставимо у холодильник.
- Після приготування меренги завжди залишаються жовтки. І найвигідніше пустити їх на крем. Змішаємо просіяне борошно з молоком, а жовтки – з цукром.
- Увіллємо тепле молоко в жовтки, перемішаємо та проваримо суміш на маленькому вогні до загустіння.
- Даємо крему для меренгового рулету трохи охолонути, додаємо вершкове масло та збиваємо.
- Збиваємо у пишну піну білки з цукровою пудрою.
- Додаємо крохмаль і оцет, акуратно перемішуємо.
- Викладаємо масу рівним шаром завтовшки 1-1,5 см на пергамент, попередньо змащений вершковим маслом. Ставимо меренговий рулет у духовку на 25 хвилин при 180 градусах.
- Трохи охолоджуємо меренгу, змащуємо кремом.
- Згортаємо меренговий рулет і залишаємо його на 2 години в холодильнику.