blank

Мариновані огірки

Мариновані огірки – домашні рецепти

Чудово смакують мариновані огірки з будь-якими стравами – з котлетами, кашами, картоплею по-селянськи, у численних салатах, з рибою та смаженим м’ясом. У будь-якому випадку мариновані огірки, що пахнуть кропом та часничком – мрія багатьох.

Рецепт маринованих огірків – замочувати чи ні?

Процедура замочування огірків дуже суперечлива. Можна зустріти рекомендації щодо замочування від 2 до 8 годин. Проте варто зрозуміти, якщо огірки тримати у воді у теплому місці багато часу, вони просто «попухнуть», а потім банка «вибухне».

У багатьох рецептах замочування взагалі не передбачено. Найбільш доцільним виглядає замочування хіба що для позбавлення від нітратів. 

blank

Мариновані огірки

Мабуть, як і борщ, так і рецепт маринованих огірків – у кожної господині власний і неповторний! Комусь подобаються с пікантним солодким присмаком, хтось полюбляє більш насичені солоні або кислуваті. Для тих, хто ще не знає, як законсервувати огірочки, і призначений наш рецепт маринованих огірків.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 3 години
Приготування: 20 хвилин
Загальний час: 3 години 20 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Інгредієнти на 3-х літрову банку

  • 2 kg невеличких огірків
  • 3 tbsp солі
  • 5 tbsp цукру
  • 6 tbsp оцту 6%
  • 1.2 l води
  • 7 чорних перчиків горошком
  • 5 духмяних перців горошком
  • 3 зубки часнику
  • 2 листки хрону
  • 4 qt суцвіття кропу
  • 3 вишні та смородини (по 3 листки кожної)
  • 4 гілочки чорнобривців

Кроки приготування

  • Огірки заливаємо холодною водою на 2-3 години. Цього цілком достатньо, щоб вони стали більш пружними, добре відмилися й позбавилися гіркоти.
  • У чисту банку на дно вкладаємо всі спеції й трави. До речі, чорнобривці надають огіркам того самого привабливого хрумкотіння, як і листя дубу.
  • В огірків відрізаємо з обох сторін кінчики й щільно вкладаємо у банку.
  • У великій каструлі нагріваємо воду до 40°С, приблизно половину каструлі, так, щоб в неї можна було поставити 3-х літрову банку. На дно вкладаємо серветку або рушничок.
  • Приготуємо маринад: у каструлю налляємо воду, додаємо цукор та сіль. Як закипить, додаємо оцет. Нехай маринад знову закипить.
  • Заливаємо маринадом банку з огірками, накриваємо кришкою. Ставимо банку у підготовлену каструлю з водою. Якщо води в каструлі замало, доливаємо.
  • Стерилізуємо огірки 20 хвилин. Для літрової банки достатньо 10-12 хвилин.
  • Виймаємо банку з каструлі й щільно закатуємо. Перевертаємо, накриваємо ковдрою й залишаємо для охолодження. Зберігаємо у темному прохолодному місці.
Прокрутка до верху