лобіо

Лобіо

лобіо

Лобіо

Лобіо - це традиційна грузинська страва з темної квасолі. Є безліч варіантів приготування лобіо, проте базові продукти залишаються тими самими: квасоля, грецькі горіхи, трави і прянощі. Вам знадобляться суміш прянощів хмелі-сунелі та багато свіжої кінзи.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 2 години
Загальний час: 2 години 15 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 300 g червоної або рябої квасолі
  • 3 великі зубці часнику
  • 1 цибулина
  • 50 g ядер грецьких горіхів
  • 1 пучок петрушки і кінзи
  • 1 tsp хмелі-сунелі
  • олія
  • сіль, перець

Кроки приготування

  • Є кілька способів приготування квасолі. Перший - намочити квасолю на ніч і наступного дня зварити її. Другий - залити промиту квасолю великою кількістю холодної води, довести до кипіння, тоді зменшити вогонь і готувати протягом 2 годин. Можна, також, зварити квасолю в скороварці - цей спосіб швидкий та не потребує попереднього замочування квасолі. Вам потрібно злити зайву рідину, якщо її залишилось багато в кінці варіння і залишити стільки, щоби фасоля не була покрита повністю.
  • Почистити цибулю і дрібно нарізати. Обсмажити на ложці рослинної олії без запаху до прозорого. Додати до квасолі.
  • Часник роздушити часникодавкою або лезом ножа і додати до квасолі разом з прянощами та сіллю. Все добре перемішати.
  • Вимиту та висушену зелень порізати і додати до квасолі. Продовжувати готувати кілька хвилин на малому вогні помішуючи.
  • Горіхи подрібнити, найкраще в ступці або в чаші комбайну. Додати до квасолі, перемішати, зняти з вогню. Подавати лобіо холодним.
Прокрутка до верху