blank

Лахмаджун

Лахмаджун – види начинки

Баранина, яловичина, курятина – будь-який м’ясний фарш підійде для лахмаджуна.

Лінивий лахмаджун

На тоненький лаваш потрібно викласти начинку, загорнути в рулет та підсмажити на сковороді – зовсім просто. 

blank

Лахмаджун

Лахмаджун – дуже смачна східна страва. Лахмаджун називають арабською, турецькою або вірменською піцою. В основі – дріжджове тісто з м’ясним фаршем з овочами та спеціями. Випікається за 15 хвилин. Спробуйте – дуже смачно!
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Турецька
Ключове слово: лахмаджун
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 15 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Для тіста:

  • 2 яйця
  • 450 g борошна пшеничного
  • 2 tbsp йогурту
  • 1/3 cups рослинної олії
  • 0,5 cups теплої води
  • 1 tbsp сухих дріжджів
  • 2 tsp цукру
  • 0,5 tsp солі

Для начинки:

  • 500 g яловичого фаршу
  • 50 g твердого сиру
  • 2 помідори
  • 2 солодких перці
  • 2 ріпчастих цибулі
  • Сіль, спеції
  • Олія рослинна для смаження

Кроки приготування

  • У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них рослинну олію та перемішуємо. Далі додаємо йогурт, теплу воду, сухі дріжджі, цукор, сіль і ретельно перемішуємо все вінчиком.
  • Засипаємо просіяне борошно та замішуємо м'яке липке тісто для лахмаджуна. Довго місити його не варто. Присипаємо тісто борошном, накриваємо рушником і даємо постояти за кімнатної температури.
  • На сковороді розігріваємо олію, злегка обсмажуємо на ній подрібнену ріпчасту цибулю.
  • Додаємо яловичий фарш, сіль, спеції та обсмажуємо все ще 7-8 хвилин.
  • Далі відправляємо до фаршу нарізаний солодкий перець і за 6-8 хвилин нарізані кубиками помідори. Тушкуємо все разом ще 5-6 хвилин і знімаємо начинку для лахмаджуна з вогню.
  • Тісто вже підійшло, поділяємо його на 10 рівних частин, кожну розкачуємо в довгастий тонкий овальний пласт.
  • Зверху викладаємо начинку з яловичого фаршу з овочами та загортаємо краї тіста, формуючи човник.
  • Перекладаємо човники на деко, застелене пергаментом або змащене олією, та посипаємо начинку натертим на тертці твердим сиром.
  • Духовку попередньо розігріваємо до 230-250°С і випікаємо лахмаджун протягом 15 хвилин до рум'яної скоринки.
  • Перекладаємо лахмаджун на тарілку, нарізаємо шматочками та подаємо.
Прокрутка до верху