Лахмаджун – види начинки
Баранина, яловичина, курятина – будь-який м’ясний фарш підійде для лахмаджуна.
Лінивий лахмаджун
На тоненький лаваш потрібно викласти начинку, загорнути в рулет та підсмажити на сковороді – зовсім просто.
Лахмаджун
Лахмаджун – дуже смачна східна страва. Лахмаджун називають арабською, турецькою або вірменською піцою. В основі – дріжджове тісто з м’ясним фаршем з овочами та спеціями. Випікається за 15 хвилин. Спробуйте – дуже смачно!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Для тіста:
- 2 яйця
- 450 g борошна пшеничного
- 2 tbsp йогурту
- 1/3 cups рослинної олії
- 0,5 cups теплої води
- 1 tbsp сухих дріжджів
- 2 tsp цукру
- 0,5 tsp солі
Для начинки:
- 500 g яловичого фаршу
- 50 g твердого сиру
- 2 помідори
- 2 солодких перці
- 2 ріпчастих цибулі
- Сіль, спеції
- Олія рослинна для смаження
Кроки приготування
- У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них рослинну олію та перемішуємо. Далі додаємо йогурт, теплу воду, сухі дріжджі, цукор, сіль і ретельно перемішуємо все вінчиком.
- Засипаємо просіяне борошно та замішуємо м'яке липке тісто для лахмаджуна. Довго місити його не варто. Присипаємо тісто борошном, накриваємо рушником і даємо постояти за кімнатної температури.
- На сковороді розігріваємо олію, злегка обсмажуємо на ній подрібнену ріпчасту цибулю.
- Додаємо яловичий фарш, сіль, спеції та обсмажуємо все ще 7-8 хвилин.
- Далі відправляємо до фаршу нарізаний солодкий перець і за 6-8 хвилин нарізані кубиками помідори. Тушкуємо все разом ще 5-6 хвилин і знімаємо начинку для лахмаджуна з вогню.
- Тісто вже підійшло, поділяємо його на 10 рівних частин, кожну розкачуємо в довгастий тонкий овальний пласт.
- Зверху викладаємо начинку з яловичого фаршу з овочами та загортаємо краї тіста, формуючи човник.
- Перекладаємо човники на деко, застелене пергаментом або змащене олією, та посипаємо начинку натертим на тертці твердим сиром.
- Духовку попередньо розігріваємо до 230-250°С і випікаємо лахмаджун протягом 15 хвилин до рум'яної скоринки.
- Перекладаємо лахмаджун на тарілку, нарізаємо шматочками та подаємо.