Курка в духовці

Курка в духовці

Курка в духовці

Курка в духовці

Якщо ви любите біле м'ясо і шукаєте швидкий та дієтичний спосіб приготування курки – ми пропонуємо звернути увагу на наш рецепт запікання курки в духовці повністю. Ароматне м'ясо, хрумка шкірка – встояти фактично неможливо!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 1 година 5 хвилин
Загальний час: 1 година 25 хвилин

Інгредієнти для рецепту

На 8 осіб:

  • 1 фермерська курка або півень
  • 2 цибулини
  • 1 кубик курячого бульйону, розведений в 1 склянці води
  • 100 ml лимонного соку
  • 3 зубчики часнику
  • жменя помідорів чері
  • 2 лаврових листки
  • сіль, перець

Кроки приготування

  • Нагріти духовку до 180 градусів
  • В середину тушки курки покласти часник та лаврове листя
  • Змішати разом бульйон та лимонний сік, добре полити курку, а решту бульйону вилити на дно посудини для запікання.
  • Добре посолити
  • Покласти поруч з куркою порізану шматками цибулю та помідори чері
  • Випікати приблизно 1 год 40 хв. Після 30 хв перевернути курку іншим боком. Поливати курку власним соком не менше 4-5 разів протягом приготування. За 10 хв до кінця запікання, збільшити температуру до 200 градусів, це допоможе отримати хрумку і золоту шкірку.
  • Подавати разом з запеченими овочами та картоплею.
Прокрутка до верху