Курка в духовці
Якщо ви любите біле м'ясо і шукаєте швидкий та дієтичний спосіб приготування курки – ми пропонуємо звернути увагу на наш рецепт запікання курки в духовці повністю. Ароматне м'ясо, хрумка шкірка – встояти фактично неможливо!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
На 8 осіб:
- 1 фермерська курка або півень
- 2 цибулини
- 1 кубик курячого бульйону, розведений в 1 склянці води
- 100 ml лимонного соку
- 3 зубчики часнику
- жменя помідорів чері
- 2 лаврових листки
- сіль, перець
Кроки приготування
- Нагріти духовку до 180 градусів
- В середину тушки курки покласти часник та лаврове листя
- Змішати разом бульйон та лимонний сік, добре полити курку, а решту бульйону вилити на дно посудини для запікання.
- Добре посолити
- Покласти поруч з куркою порізану шматками цибулю та помідори чері
- Випікати приблизно 1 год 40 хв. Після 30 хв перевернути курку іншим боком. Поливати курку власним соком не менше 4-5 разів протягом приготування. За 10 хв до кінця запікання, збільшити температуру до 200 градусів, це допоможе отримати хрумку і золоту шкірку.
- Подавати разом з запеченими овочами та картоплею.