Дуже швидко і просто замісити крухе тісто можна в кухонному комбайні. Зупинити замішування відразу, коли тісто збереться в кульку.
- Встановити насадку для замішування тіста. Додати масло, сіль, жовток, цукор і молоко. Змішувати до отримання однорідної маси. Всипати просіяну муку.
- Використовувати режим Pulse чи замішування тіста. Місити короткими підходами, поки тісто не почне триматись купи. Як тільки сформується куля – зупинити. Загорнути в плівку і покласти на 2 год в холодильник.
Крухе тісто
Кількість тіста з даного рецепта вистачає на 2 форми для тарта діаметром 24-26 см. Тісто можна використати відразу по тому, як воно відлежиться в холодильнику або зберігати в холодильнику протягом 2 днів. Можна заморозити, розділивши на необхідні порції, але розморожувати його потрібно поступово. Не перемішувати, бо інакше тісто втратить свою крухість.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 185 g масла кімнатної температури, розрізаного на кубики
- 1 tsp солі
- 1 жовток
- 1 tsp цукрової пудри
- 50 ml жирного молока кімнатної т-ри
- 250 g муки
Кроки приготування
- В посудині розтерти деревяною ложкою масло. Додати сіль і жовток. Окремо змішати молоко з цукровою пудрою. Постійно перемішуючи, ввести в масло молоко.
- Просіяти муку і поступово додати її до масляної суміші.
- Вимішати деревяною ложкою чи руками.
- Дістати тісто з посудини і працювати з ним наступним чином: долонями притискати тісто до посипаної мукою робочої поверхні, поки не стане однорідним. Не місити.
- Загорнути в плівку і покласти в холодильник мінімум на 2 години.
- Тісто потрібно вимішувати швидко, на його приготування має йти не більше, ніж 4-5 хв.