Крухе тісто

Крухе тісто

Дуже швидко і просто замісити крухе тісто можна в кухонному комбайні. Зупинити замішування відразу, коли тісто збереться в кульку. 

  1. Встановити насадку для замішування тіста. Додати масло, сіль, жовток, цукор і молоко. Змішувати до отримання однорідної маси. Всипати просіяну муку.
  2. Використовувати режим Pulse чи замішування тіста. Місити короткими підходами, поки тісто не почне триматись купи. Як тільки сформується куля – зупинити. Загорнути в плівку і покласти на 2 год в холодильник. 
Крухе тісто

Крухе тісто

Кількість тіста з даного рецепта вистачає на 2 форми для тарта діаметром 24-26 см. Тісто можна використати відразу по тому, як воно відлежиться в холодильнику або зберігати в холодильнику протягом 2 днів. Можна заморозити, розділивши на необхідні порції, але розморожувати його потрібно поступово. Не перемішувати, бо інакше тісто втратить свою крухість.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити

Інгредієнти для рецепту

  • 185 g масла кімнатної температури, розрізаного на кубики
  • 1 tsp солі
  • 1 жовток
  • 1 tsp цукрової пудри
  • 50 ml жирного молока кімнатної т-ри
  • 250 g муки

Кроки приготування

  • В посудині розтерти деревяною ложкою масло. Додати сіль і жовток. Окремо змішати молоко з цукровою пудрою. Постійно перемішуючи, ввести в масло молоко.
  • Просіяти муку і поступово додати її до масляної суміші.
  • Вимішати деревяною ложкою чи руками.
  • Дістати тісто з посудини і працювати з ним наступним чином: долонями притискати тісто до посипаної мукою робочої поверхні, поки не стане однорідним. Не місити.
  • Загорнути в плівку і покласти в холодильник мінімум на 2 години.
  • Тісто потрібно вимішувати швидко, на його приготування має йти не більше, ніж 4-5 хв.
Прокрутка до верху