Кролик з гірчицею запечений в духовці
М'ясо кролика дуже ніжне, воно делікатне та легко засвоюється. Рецепт кролика, який ми вам пропонуємо сьогодні, відрізняється простотою у приготуванні та насиченим, вираженим смаком. Гірчиця додає пряності, а вино – легкого свіжого аромату.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1 кролик середнього розміру, нарізаний шматками
- 1 морквина
- 2 зубці часнику
- 1 цибулина
- 1 горня сметани
- 2 tbsp діжонської гірчиці
- 0.5 пляшки сухого білого вина
- пучок свіжого чебрецю (тім’яну)
- оливкова олія
- петрушка, лавровий лист
- 1 кубик цукру
- сіль, перець
Кроки приготування
- Духовку нагріти до 180 градусів.
- Шматки кролика обмастити гірчицею і злегка обсмажити у невеликій кількості олії.
- Тим часом довести до кипіння вино разом з тім’яному, нарізаним часником, лавровим листям, нарізаною кільцями морквою і кубиком цукру.
- Шматки м’яса вийняти з пательні і накрити, щоби не вистигали. В невеликій к-сті олії обсмажити до золотавого кольору нарізану кільцями цибулю, покласти назад шматки кріля, влити гаряче вино, якщо потрібно – долити трохи бульйону або кип’ятку, накрити і тушкувати в духовці протягом 45 хв.
- Сметану змішати з 1 ст.л.гірчиці та нарізаною петрушкою.
- Коли кролик буде готовий, викласти шматки м’яса на тарілку для подачі. Сік, що залишився від готування змішати разом зі сметаною, добре вимішати і на невеликому вогні готувати протягом 1 хв не доводячи до кипіння. Полити цим соусом шматки крілика та подавати до столу.