кролик

Кролик з гірчицею запечений в духовці

кролик

Кролик з гірчицею запечений в духовці

М'ясо кролика дуже ніжне, воно делікатне та легко засвоюється. Рецепт кролика, який ми вам пропонуємо сьогодні, відрізняється простотою у приготуванні та насиченим, вираженим смаком. Гірчиця додає пряності, а вино – легкого свіжого аромату.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 25 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 кролик середнього розміру, нарізаний шматками
  • 1 морквина
  • 2 зубці часнику
  • 1 цибулина
  • 1 горня сметани
  • 2 tbsp діжонської гірчиці
  • 0.5 пляшки сухого білого вина
  • пучок свіжого чебрецю (тім’яну)
  • оливкова олія
  • петрушка, лавровий лист
  • 1 кубик цукру
  • сіль, перець

Кроки приготування

  • Духовку нагріти до 180 градусів.
  • Шматки кролика обмастити гірчицею і злегка обсмажити у невеликій кількості олії.
  • Тим часом довести до кипіння вино разом з тім’яному, нарізаним часником, лавровим листям, нарізаною кільцями морквою і кубиком цукру.
  • Шматки м’яса вийняти з пательні і накрити, щоби не вистигали. В невеликій к-сті олії обсмажити до золотавого кольору нарізану кільцями цибулю, покласти назад шматки кріля, влити гаряче вино, якщо потрібно – долити трохи бульйону або кип’ятку, накрити і тушкувати в духовці протягом 45 хв.
  • Сметану змішати з 1 ст.л.гірчиці та нарізаною петрушкою.
  • Коли кролик буде готовий, викласти шматки м’яса на тарілку для подачі. Сік, що залишився від готування змішати разом зі сметаною, добре вимішати і на невеликому вогні готувати протягом 1 хв не доводячи до кипіння. Полити цим соусом шматки крілика та подавати до столу.
Прокрутка до верху