Кролик тушкований з печерицями
Цей рецепт тушкованого кролика вам обов’язково сподобається своєю простотою приготування та насиченим смаком. У рецепті використовується свіжий тим’ян, відомий в Україні як чебрець; сьогодні його легко знайти на полицях зелені у великих супермаркетах, але ви сміливо можете замінити свіжий сушеним.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1 qt кролик, нарізаний шматками
- 1 kg печериць
- 1 qt лимон ( вичавити сік )
- 150 ml курячого або овочевого бульйону
- 150 g консервованих томатів кусочками
- 3 гілочки тим’яну (чебрецю)
- 75 g масла
- 1 зубець часнику
- 2 qt маленькі цибулини сіль, перець
- сіль, перець
Кроки приготування
- Почистити і дрібно нарізати цибулю. Печериці помити і нарізати плястерками. Скропити лимонним соком.
- В каструлі з товстими стінками, яку можна ставити в духовку, розтопити половину масла і обсмажити шматки кролика до золотавого кольору. Дістати їх з каструлі і відкласти.
- Розтопити решту масла в тій самій посудині і обсмажити нарізану цибулю та розчавлений часник протягом 3 хв, додати печериці. Готувати разом протягом 10 хв, тоді покласти назад шматки кролика.
- Додати консервовані помідори, бульйон, чебрець, посолити, поперчити і накрити кришкою. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і готувати протягом 1 год.
- Ідеально смакує з відвареною шматками картоплею.