кріль тушкований

Кролик тушкований з печерицями

кріль тушкований

Кролик тушкований з печерицями

Цей рецепт тушкованого кролика вам обов’язково сподобається своєю простотою приготування та насиченим смаком. У рецепті використовується свіжий тим’ян, відомий в Україні як чебрець; сьогодні його легко знайти на полицях зелені у великих супермаркетах, але ви сміливо можете замінити свіжий сушеним.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 qt кролик, нарізаний шматками
  • 1 kg печериць
  • 1 qt лимон ( вичавити сік )
  • 150 ml курячого або овочевого бульйону
  • 150 g консервованих томатів кусочками
  • 3 гілочки тим’яну (чебрецю)
  • 75 g масла
  • 1 зубець часнику
  • 2 qt маленькі цибулини сіль, перець
  • сіль, перець

Кроки приготування

  • Почистити і дрібно нарізати цибулю. Печериці помити і нарізати плястерками. Скропити лимонним соком.
  • В каструлі з товстими стінками, яку можна ставити в духовку, розтопити половину масла і обсмажити шматки кролика до золотавого кольору. Дістати їх з каструлі і відкласти.
  • Розтопити решту масла в тій самій посудині і обсмажити нарізану цибулю та розчавлений часник протягом 3 хв, додати печериці. Готувати разом протягом 10 хв, тоді покласти назад шматки кролика.
  • Додати консервовані помідори, бульйон, чебрець, посолити, поперчити і накрити кришкою. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і готувати протягом 1 год.
  • Ідеально смакує з відвареною шматками картоплею.
Прокрутка до верху