Крамбл

Крамбл

Крамбл

Крамбл

Дуже простий та недорогий рецепт яблучного крамбла. Чудовий легкий сніданок, десерт чи перекус протягом дня з горнятком запашного чаю. Намагайтесь вибирати яблука з легкою кислинкою, щоби збалансувати смак.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 10 хвилин
Приготування: 45 хвилин
Загальний час: 55 хвилин

Інгредієнти для рецепту

На 6 осіб

  • 1 kg яблук
  • 150 g борошна
  • 250 g цукру
  • 1 tsp кориці
  • 75 g вершкового масла + масло для форми
  • ванільне морозиво (факультативно)

Кроки приготування

  • Нагріти духовку до 200 градусів
  • Почистити яблука, розрізати на чотири частини, видалити середину і нарізати грубими шматками.
  • Обсмажити їх на великому вогні протягом 2 хв зі столовою ложкою води, тоді зменшити вогонь і готувати ще 5-6 хв
  • Якщо залишились цілі куски яблук – розчавити їх виделкою. Додати 125 гр цукру та половину чайної ложки кориці. Вимішати.
  • Форму для випікання (велику або порційні малі) змастити маслом і викласти туди яблучну суміш.
  • Масло кімнатної температури перемісити, додати туди решту цукру, кориці і борошно. Перетерти ретельно пальцями до отримання грубої, схожої на пісок маси.
  • Викласти зверху на яблучну суміш і запікати протягом 25 хв.
  • Подавати гарячим з кулькою ванільного морозива.
Прокрутка до верху