Крамбл
Дуже простий та недорогий рецепт яблучного крамбла. Чудовий легкий сніданок, десерт чи перекус протягом дня з горнятком запашного чаю. Намагайтесь вибирати яблука з легкою кислинкою, щоби збалансувати смак.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
На 6 осіб
- 1 kg яблук
- 150 g борошна
- 250 g цукру
- 1 tsp кориці
- 75 g вершкового масла + масло для форми
- ванільне морозиво (факультативно)
Кроки приготування
- Нагріти духовку до 200 градусів
- Почистити яблука, розрізати на чотири частини, видалити середину і нарізати грубими шматками.
- Обсмажити їх на великому вогні протягом 2 хв зі столовою ложкою води, тоді зменшити вогонь і готувати ще 5-6 хв
- Якщо залишились цілі куски яблук – розчавити їх виделкою. Додати 125 гр цукру та половину чайної ложки кориці. Вимішати.
- Форму для випікання (велику або порційні малі) змастити маслом і викласти туди яблучну суміш.
- Масло кімнатної температури перемісити, додати туди решту цукру, кориці і борошно. Перетерти ретельно пальцями до отримання грубої, схожої на пісок маси.
- Викласти зверху на яблучну суміш і запікати протягом 25 хв.
- Подавати гарячим з кулькою ванільного морозива.