Капустяні котлети пісні: дуже смачний рецепт
Рецепт приготування котлет з капусти зовсім не дорогий. У цій страві використовується не дуже багато інгредієнтів, водночас капустяні котлети з манкою виходять апетитними на вигляд, а за смаком нагадують пиріжки з капустою. Якщо бажаєте приготувати під час посту щось смачне, котлети капустяні чудово урізноманітнять ваше меню.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 4 особи
Інгредієнти для рецепту
- 700 g капусти
- 2 яйця
- 2 цибулини
- 4 tbsp манки
- 2 tbsp вершкового масла
- 1 cups молока
- 4 dash солі, чорного перцю, кропу
- 4 tbsp олії
Кроки приготування
- Для приготування капустяних котлет промиту білокачанну капусту дрібно нарізаємо соломкою.
- Смажимо капусту в розігрітій сковороді з олією приблизно 10 хвилин на малому вогні. Часто помішуємо, щоби не пригоріла.
- Коли капуста помітно зменшиться в об’ємі, додаємо в неї потрошку молоко. Тушкуємо капусту разом з молоком до готовності – можна потроху молоко доливати. Разом з тим, смажена капуста наприкінці не повинна бути надто вологою. Якщо це сталося, відкинемо її на друшляк.
- Коли капуста трохи охолоне, перекрутимо її через м’ясорубку.
- Додаємо до неї манну крупу й покладемо на сковороду. Прогріваємо масу для капустяних котлет на мінімальному вогні, щоб манка могла увібрати в себе капустяний сік.
- Обсмажуємо ріпчасту цибулю – саме на вершковому маслі, готові капустяні котлети з манкою приємно здивують вас ніжним вершковим ароматом.
- Після охолодження додаємо збиті яйця, сіль, пшеничне борошно, смажену цибулю й ретельно перемішуємо до щільної маси.
- Формуємо капустяні котлети з манкою та смажимо на невеликому вогні. Щоб маса не прилипала до рук, занурюємо їх в холодну воду. Для панірування можна використовувати панірувальні сухарі.
Капустяні котлети: присвячується любителям капусти
До столу капустяні котлети з манкою можна подавати в гарячому або холодному вигляді з різними соусами – часниковим або томатним. Але найкраще капустяні котлети поєднуються зі сметанкою й свіжою зеленню, що підкреслює їх смак.
Взагалі, котлети капустяні можуть стати не тільки основною стравою, а й гарніром – хто як любить. Це досить ситний і поживний рецепт на піст.