Картопляний омлет
Картопляний омлет – легка та проста страва, яка не вимагає особливих зусиль у приготуванні. Все, що вам знаходиться – це картопля, яйця та трішки ентузіазму. Ми впевнені, що картопляний омлет згодом стане вашим улюбленим.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Інгредієнти
- 350 g картоплі
- 3 qt яєць
- 30 ml рослинної олії
- 12 g зеленої цибулі
- сіль за смаком
- перець за смаком
- приправа до картоплі за смаком
Кроки приготування
Спосіб приготування
- Спочатку потрібно почистити картоплю та натерти її на великій терці. Якщо ви використовуєте молоду картоплю, то видавіть сік із неї.
- Додайте на сковорідку рослинної олії та обсмажуйте картоплю на середньому вогні протягом 4-5 хвилин.
- Дрібно наріжте зелену цибулю.
- В окремій посудині збийте 3 яйця та додайте туди з цибулю. Перемішайте, посоліть, поперчіть та додайте приправу до картоплі.
- Яйця з цибулею потрібно збити до утворення однорідної суміші.
- До картоплі вилийте цю суміш та розправте лопаткою, якщо це потрібно.
- Накрийте кришкою сковорідку та готуйте омлет на середньому вогні протягом 4 хвилин.
- Потім переверніть його на другий бік, збільште вогонь та обсмажуйте ще протягом 1 хвилини.
- Готовий картопляний омлет викладайте на тарілку картопляною стороною до низу.