капусняк

Капусняк

капусняк

Капусняк

Капусняк - дуже сезонна перша страва, що незмінно асоціюється в нас з холодом за вікном та домашнім затишком. Вам знадобиться квашена капуста, яку варто перед приготуванням вимочити у холодній воді, щоби забрати трохи кислоти. Ми пропонуємо вам рецепт м’ясного капусняка але можна приготувати також капусняк без м’яса.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 40 хвилин
Приготування: 2 години
Загальний час: 2 години 40 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 3 l води
  • 600 g свинини без кістки
  • 3 картоплини
  • 400 g квашеної капусти, вимоченої та відтиснутої
  • 3 tbsp пшона
  • 1 велика цибулина
  • 1 морквина
  • 2 tbsp олії
  • лавровий лист сіль, перець

Кроки приготування

  • Вимити м'ясо, покласти у каструлю з водою, довести до кипіння, зняти шумовкою піну і варити протягом 1.5 год. Коли бульйон звариться, м'ясо, при бажанні, нарізати меншими кусками або відділити від кістки.
  • Дрібно нарізати цибулю, моркву нарізати дрібною соломкою і пасерувати на олії, поки цибуля не стане прозорою. Додати квашену капусту і готувати разом, помішуючи, декілька хвилин на середньому вогні.
  • Почистити картоплю і нарізати. Промити пшоно. Покласти картоплю та пшоно в киплячий бульйон, додати лавровий листок та чорний перець горошком.
  • Додати капусту, посолити і готувати 15-20 хвилин.
Прокрутка до верху