Качка з яблуками
Печена качка з яблуками – класика, знайома багато кому з дитинства. Проте, сьогодні ми пропонуємо вам трохи урізноманітнити традиційний рецепт, додавши до нього сидр, горіхи та трішки гострого перцю.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1 качка
- 1 kg яблук
- 200 ml сидру
- 90 g вершкового масла
- щіпка гострого перцю
- сіль, перець
Начинка
- 2 яблука
- печінка і шлунок качки
- 1 tbsp сидру
- 1 невелика цибулина
- 4 волоські горіхи
Кроки приготування
- Нагріти духовку до 180 градусів.
- Почистити 2 яблука, видалити серединки і нарізати яблука кубиками. Дрібно нарізати цибулю і обсмажити в 15 гр вершкового масла, поки цибуля не стане прозорою. Тоді додати нарізані яблука і готувати, помішуючи, 10 хв, тоді додати 1 ст.л. сидру і готувати ще 5 хв. Зняти з вогню.
- Додати до яблук з цибулею нарізані шматочками нутрощі качки (або замінити їх шинкою), посолити, поперчити, додати дрібно нарізані волоські горіхи і щіпку гострого перцю.
- Начинити фаршем качку.
- Натерти качку сіллю і змастити 50 гр вершкового масла.
- Запікати з розрахунку 1 год на 1 кг, регулярно поливаючи соком, що витікає з качки. В середині запікання перевернути качку на другий бік. Останню годину накрити її фольгою або пергаментним папером.
- За 20 хв до готовності качки, почистити яблука, нарізати на чвертки і видалити серединки. Обсмажити до золотого кольору в 25 гр вершкового масла, додати 100 мл сидру і готувати протягом 10 хв. Якщо рідина випарувалась до того, як яблука стали повністю м’якими - додати ще сидру.
- Нарізати готову качку і подавати разом з яблуками.