качка з яблуками

Качка з яблуками

качка з яблуками

Качка з яблуками

Печена качка з яблуками – класика, знайома багато кому з дитинства. Проте, сьогодні ми пропонуємо вам трохи урізноманітнити традиційний рецепт, додавши до нього сидр, горіхи та трішки гострого перцю.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 50 хвилин
Приготування: 1 година 40 хвилин
Загальний час: 2 години 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 качка
  • 1 kg яблук
  • 200 ml сидру
  • 90 g вершкового масла
  • щіпка гострого перцю
  • сіль, перець

Начинка

  • 2 яблука
  • печінка і шлунок качки
  • 1 tbsp сидру
  • 1 невелика цибулина
  • 4 волоські горіхи

Кроки приготування

  • Нагріти духовку до 180 градусів.
  • Почистити 2 яблука, видалити серединки і нарізати яблука кубиками. Дрібно нарізати цибулю і обсмажити в 15 гр вершкового масла, поки цибуля не стане прозорою. Тоді додати нарізані яблука і готувати, помішуючи, 10 хв, тоді додати 1 ст.л. сидру і готувати ще 5 хв. Зняти з вогню.
  • Додати до яблук з цибулею нарізані шматочками нутрощі качки (або замінити їх шинкою), посолити, поперчити, додати дрібно нарізані волоські горіхи і щіпку гострого перцю.
  • Начинити фаршем качку.
  • Натерти качку сіллю і змастити 50 гр вершкового масла.
  • Запікати з розрахунку 1 год на 1 кг, регулярно поливаючи соком, що витікає з качки. В середині запікання перевернути качку на другий бік. Останню годину накрити її фольгою або пергаментним папером.
  • За 20 хв до готовності качки, почистити яблука, нарізати на чвертки і видалити серединки. Обсмажити до золотого кольору в 25 гр вершкового масла, додати 100 мл сидру і готувати протягом 10 хв. Якщо рідина випарувалась до того, як яблука стали повністю м’якими - додати ще сидру.
  • Нарізати готову качку і подавати разом з яблуками.
Прокрутка до верху