Такий гарний кекс панеттоне може бути чудовим подарунком до свята.
Приємного чаювання!
Італійський панеттоне
Паска панетон, пиріг панеттоні – це справжній італійський святковий кекс панетоне. Готують цей повітряний кекс з м'якого дріжджового тіста з додаванням різних приправ, горіхів, зацукрованих фруктів і родзинок. Запам'ятовуйте зовсім нескладний рецепт панеттоне українською – ніжний, апетитний і дуже смачний, він вартий уваги.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 10 g сухих дріжджів
- 5 яєць
- 1 cups молока
- 1 стручок ванілі
- 150 g цукру
- 125 g вершкового масла
- 700 g пшеничного борошна
- 1 cups сухофруктів
- 100 g горіхів
- Сіль
Кроки приготування
- У глибоку миску розбиваємо 2 яйця та 3 жовтки. Збиваємо з цукром і дрібкою солі.
- Молоко трохи нагріємо на вогні разом з ваніллю. Додаємо дріжджі, перемішуємо та вливаємо в яєчну масу.
- Збиваємо трохи розм'якшене вершкове масло, додаємо молочно-яєчну суміш і починаємо збивати, поступово підсипаючи заздалегідь просіяне борошно.
- Тісто ретельно перемішуємо, щоб воно було ніжним і повітряним.
- Підготуємо заздалегідь сухофрукти, цукати, сушені ягоди, горіхи та інші добавки. Різноманітність добавок залежить тільки від смаку кулінара.
- Додаємо сухофрукти та горіхи у тісто, ще раз ретельно вимішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися.
- Залишаємо тісто у теплому місці, накривши чистим рушником, поки воно не збільшиться в розмірі вдвічі.
- Підготуємо форми для запікання. Дуже зручно використовувати одноразові паперові формочки. Розкладаємо тісто та залишаємо приблизно на годинку, щоб воно знову підійшло.
- Прикриємо форми зверху фольгою (це робиться, щоб зверху випічка не підсохла) та ставимо у розігріту духовку до 180°С.
- Через 20 хвилин фольгу прибираємо та випікаємо панеттоне ще 35-45 хвилин.