blank

Італійський панеттоне

Такий гарний кекс панеттоне може бути чудовим подарунком до свята. 

Приємного чаювання!

blank

Італійський панеттоне

Паска панетон, пиріг панеттоні – це справжній італійський святковий кекс панетоне. Готують цей повітряний кекс з м'якого дріжджового тіста з додаванням різних приправ, горіхів, зацукрованих фруктів і родзинок. Запам'ятовуйте зовсім нескладний рецепт панеттоне українською – ніжний, апетитний і дуже смачний, він вартий уваги.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 2 години
Загальний час: 2 години 15 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 10 g сухих дріжджів
  • 5 яєць
  • 1 cups молока
  • 1 стручок ванілі
  • 150 g цукру
  • 125 g вершкового масла
  • 700 g пшеничного борошна
  • 1 cups сухофруктів
  • 100 g горіхів
  • Сіль

Кроки приготування

  • У глибоку миску розбиваємо 2 яйця та 3 жовтки. Збиваємо з цукром і дрібкою солі.
  • Молоко трохи нагріємо на вогні разом з ваніллю. Додаємо дріжджі, перемішуємо та вливаємо в яєчну масу.
  • Збиваємо трохи розм'якшене вершкове масло, додаємо молочно-яєчну суміш і починаємо збивати, поступово підсипаючи заздалегідь просіяне борошно.
  • Тісто ретельно перемішуємо, щоб воно було ніжним і повітряним.
  • Підготуємо заздалегідь сухофрукти, цукати, сушені ягоди, горіхи та інші добавки. Різноманітність добавок залежить тільки від смаку кулінара.
  • Додаємо сухофрукти та горіхи у тісто, ще раз ретельно вимішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися.
  • Залишаємо тісто у теплому місці, накривши чистим рушником, поки воно не збільшиться в розмірі вдвічі.
  • Підготуємо форми для запікання. Дуже зручно використовувати одноразові паперові формочки. Розкладаємо тісто та залишаємо приблизно на годинку, щоб воно знову підійшло.
  • Прикриємо форми зверху фольгою (це робиться, щоб зверху випічка не підсохла) та ставимо у розігріту духовку до 180°С.
  • Через 20 хвилин фольгу прибираємо та випікаємо панеттоне ще 35-45 хвилин.
Прокрутка до верху