Густий сметанний крем без есенції чудово поєднується з медівником. А з ванільним екстрактом – з еклерами, тортами. До речі, замість есенції можна всипати в масу в процесі приготування 1-2 ложки порошку какао. Густий шоколадно-сметанний крем дуже подобається дітям!
Густий сметанний крем
Сметанний крем – улюблена добавка до домашніх тортів у багатьох господарок. Його легко приготувати, він дуже ніжний та смачний, коштує зовсім недорого. Без цього крему неможливо собі уявити різноманітні класичні десерти – бісквіт і сметанник, Мурашник та Спартак, ну і, звичайно ж, улюблений медівник. Але часто сметанний крем не відповідає певним вимогам: не тримає форми та легко розтікається. Розкриваємо секрет: поліпшити якість традиційного сметанного крему зовсім легко. Щоб зробити його густим та водночас повітряним, достатньо додати в процесі приготування один інгредієнт.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 400 ml сметани
- 250 g цукру
- 2 tbsp крохмалю
- Ванільний екстракт
Кроки приготування
- Збиваємо охолоджену сметану міксером 10-12 хвилин. Її об’єм має збільшитись у кілька разів.
- Додаємо в сметану цукор та есенцію. Найкраще смакує ванільна або вишнева.
- Продовжуємо збивати сметану, потім збільшуємо швидкість збивання, доки цукор не розчиниться.
- Поставимо сметанний крем у холодильник на годину.
- Засипаємо в сметанну масу крохмаль, ретельно збиваємо і знову ставимо крем у холодильник на 40-50 хвилин.