Гречані котлетки

Гречані котлети з грибами

Гречані котлетки

Гречані котлети з грибами

Мабуть, не знайдеться нікого, кому б не подобалася гречана каша або гречаний суп. А які смачні виходять гречаники без м’яса! Рецептів дуже багато, є зовсім прості – гречка та й гречка, а є такі собі імпозантні – гречаники з яйцем та зеленню, з сиром і навіть зі смородиною. А Файні рецепти пропонують приготувати сьогодні не тільки прості котлети з гречки, а й оригінальні пісні гречані котлети з грибів. Вони матимуть відмінний та водночас приємний смак. Сподіваємося, вам сподобається!
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Ключове слово: гречані котлети
Підготовка: 1 година
Приготування: 15 хвилин
Загальний час: 1 година 15 хвилин
Порції: 5 осіб

Інгредієнти для рецепту

  • гречка
  • 3 цибулини
  • 300 g шампіньйонів
  • 2 яйця
  • 2 tbsp борошна
  • 3 морквини
  • 2 tbsp вершкового масла
  • 3 tbsp олії
  • 2 tbsp панірувальних сухарів
  • сіль, чорний перець

Кроки приготування

  • Крок 1 Відварюємо гречку, як охолоне, пропустимо через м’ясорубку.
  • Крок 2 Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на тертці та обсмажуємо на помірному вогні на вершковому маслі.
  • Крок 3 Гриби для пісних гречаних котлет нарізаємо дрібними шматочками й також обсмажуємо. Солимо й перчимо.
  • Крок 4 Далі гречану кашу, моркву з цибулею й грибами пропускаємо через м’ясорубку.
  • Крок 5 До маси додаємо борошно, яйця, сіль, приправи та перемішуємо.
  • Крок 6 Котлети обваляємо в сухарях і обсмажуємо з двох сторін на олії до хрусткої скоринки. Можна також випікати гречані котлети в духовці при температурі 180°С протягом 20 хвилин.
  • Крок 7 Прикрасити котлети гречані можна зеленню, кетчупом, вашим улюбленим соусом, наприклад, французьким з гірчицею. Пісні гречані котлети подаємо як повноцінну окрему страву або у поєднанні з гарніром.

 

Прокрутка до верху