Гречані котлети з грибами
Мабуть, не знайдеться нікого, кому б не подобалася гречана каша або гречаний суп. А які смачні виходять гречаники без м’яса! Рецептів дуже багато, є зовсім прості – гречка та й гречка, а є такі собі імпозантні – гречаники з яйцем та зеленню, з сиром і навіть зі смородиною. А Файні рецепти пропонують приготувати сьогодні не тільки прості котлети з гречки, а й оригінальні пісні гречані котлети з грибів. Вони матимуть відмінний та водночас приємний смак. Сподіваємося, вам сподобається!
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 5 осіб
Інгредієнти для рецепту
- гречка
- 3 цибулини
- 300 g шампіньйонів
- 2 яйця
- 2 tbsp борошна
- 3 морквини
- 2 tbsp вершкового масла
- 3 tbsp олії
- 2 tbsp панірувальних сухарів
- сіль, чорний перець
Кроки приготування
- Крок 1 Відварюємо гречку, як охолоне, пропустимо через м’ясорубку.
- Крок 2 Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на тертці та обсмажуємо на помірному вогні на вершковому маслі.
- Крок 3 Гриби для пісних гречаних котлет нарізаємо дрібними шматочками й також обсмажуємо. Солимо й перчимо.
- Крок 4 Далі гречану кашу, моркву з цибулею й грибами пропускаємо через м’ясорубку.
- Крок 5 До маси додаємо борошно, яйця, сіль, приправи та перемішуємо.
- Крок 6 Котлети обваляємо в сухарях і обсмажуємо з двох сторін на олії до хрусткої скоринки. Можна також випікати гречані котлети в духовці при температурі 180°С протягом 20 хвилин.
- Крок 7 Прикрасити котлети гречані можна зеленню, кетчупом, вашим улюбленим соусом, наприклад, французьким з гірчицею. Пісні гречані котлети подаємо як повноцінну окрему страву або у поєднанні з гарніром.