гречаники

Гречаники

Як приготувати смачні гречаники  

Гречаники можна готувати як звичайні котлети або тушкувати у різних соусах, тоді вони будуть м’якшими та соковитішими. 

Пропорції фаршу та гречки завжди можна варіювати в залежності від уподобань.  

Апетитні гречаники подають до столу з різними гарнірами, закусками, картопляним пюре або соусом.

Пісні гречаники – рецепти для веганів 

Пісний рецепт домашніх гречаників потішить усіх веганів і вегетаріанців. Замість м’яса – тушкована морква з цибулею, картопляне пюре або натерта сира картопля.

Апетитні пісні гречаники можна приготувати з додаванням грибів. Пісні гречаники в духовці з грибами смачні та поживні, підходять для вегетаріанської кухні. 

гречаники

Гречаники

Гречаники – традиційна страва української кухні. Готують гречаники у духовці або на сковороді з гречаної крупи та інших продуктів. У складі може бути м'ясний фарш, гриби або овочі.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 1 година 20 хвилин
Загальний час: 1 година 35 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 200 g свинячого фаршу
  • 200 g курячого фаршу
  • 100 g гречки
  • 2 ріпчастих цибулі
  • 2 tbsp томатної пасти
  • 1 яйце
  • 5 tsp пшеничного борошна
  • 1 tsp цукру
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Олія рослинна для смаження

Кроки приготування

  • Варимо гречку у воді у співвідношенні один до двох, охолоджуємо.
  • У глибоку миску кладемо весь фарш та відварну гречку. Розбиваємо сюди яйце, солимо та перчимо.
  • Доповнюємо продукти однією дрібно нарізаною цибулиною. Перемішуємо та посипаємо двома чайними ложками борошна. Знову вимішуємо гречаники до однорідності.
  • В окрему миску кладемо дві чайні ложки борошна та розмішуємо його з сіллю та перцем.
  • З готового фаршу ліпимо акуратні котлетки. Обвалюємо їх у суміші борошна з сіллю та перцем. Викладаємо гречаники на розігріту сковорідку з рослинною олією та смажимо з обох боків до рум'янцю.
  • В іншій сковороді обсмажуємо цибулю, що залишилася. Доповнюємо її томатною пастою.
  • У чашці з 2 ст. л. води розмішуємо решту борошна. Виливаємо суміш у сковороду. Додаємо сіль, перець і цукор. Розмішуємо та готуємо до загустіння.
  • Тушкуємо гречані котлетки у томатному соусі близько 20 хвилин на слабкому вогні. Соковиті гречаники готові!
Прокрутка до верху