Як приготувати смачні гречаники
Гречаники можна готувати як звичайні котлети або тушкувати у різних соусах, тоді вони будуть м’якшими та соковитішими.
Пропорції фаршу та гречки завжди можна варіювати в залежності від уподобань.
Апетитні гречаники подають до столу з різними гарнірами, закусками, картопляним пюре або соусом.
Пісні гречаники – рецепти для веганів
Пісний рецепт домашніх гречаників потішить усіх веганів і вегетаріанців. Замість м’яса – тушкована морква з цибулею, картопляне пюре або натерта сира картопля.
Апетитні пісні гречаники можна приготувати з додаванням грибів. Пісні гречаники в духовці з грибами смачні та поживні, підходять для вегетаріанської кухні.
Гречаники
Гречаники – традиційна страва української кухні. Готують гречаники у духовці або на сковороді з гречаної крупи та інших продуктів. У складі може бути м'ясний фарш, гриби або овочі.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 200 g свинячого фаршу
- 200 g курячого фаршу
- 100 g гречки
- 2 ріпчастих цибулі
- 2 tbsp томатної пасти
- 1 яйце
- 5 tsp пшеничного борошна
- 1 tsp цукру
- Сіль
- Перець чорний мелений
- Олія рослинна для смаження
Кроки приготування
- Варимо гречку у воді у співвідношенні один до двох, охолоджуємо.
- У глибоку миску кладемо весь фарш та відварну гречку. Розбиваємо сюди яйце, солимо та перчимо.
- Доповнюємо продукти однією дрібно нарізаною цибулиною. Перемішуємо та посипаємо двома чайними ложками борошна. Знову вимішуємо гречаники до однорідності.
- В окрему миску кладемо дві чайні ложки борошна та розмішуємо його з сіллю та перцем.
- З готового фаршу ліпимо акуратні котлетки. Обвалюємо їх у суміші борошна з сіллю та перцем. Викладаємо гречаники на розігріту сковорідку з рослинною олією та смажимо з обох боків до рум'янцю.
- В іншій сковороді обсмажуємо цибулю, що залишилася. Доповнюємо її томатною пастою.
- У чашці з 2 ст. л. води розмішуємо решту борошна. Виливаємо суміш у сковороду. Додаємо сіль, перець і цукор. Розмішуємо та готуємо до загустіння.
- Тушкуємо гречані котлетки у томатному соусі близько 20 хвилин на слабкому вогні. Соковиті гречаники готові!