blank

Гратен Дофінуа

blank

Гратен Дофінуа

Цей гратен, відомий також під назвою "дофінуа", походить з південного сходу Франції, з Дофіне. Справжній Гратен дофінуа не містить сиру. Він простий у приготуванні, подобається практично всім і чудово поєднується з багатьма стравами, наприклад, з рибою. Для приготування гратен дофінуа найкраще використовувати незбиране молоко. Те ж саме стосується і вершків, а також кількох гарних свіжих зубчиків часнику і свіжо натертого мускатного горіха. Ці дрібні деталі мають важливе значення.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Французька
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 25 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 100 g вершкового масла
  • сіль
  • перець
  • 1.5 kg картоплі
  • 2 зубчики часнику
  • 30 ml вершків
  • 1 l молока
  • мускатний горіх

Кроки приготування

  • Чистимо, миємо та нарізаємо картоплю тонкими скибочками ( Важливо: не мийте картоплю ПІСЛЯ нарізання, оскільки крохмаль необхідний для правильної консистенції).
  • У каструлі доводимо до кипіння молоко, часник, сіль, перець і мускатний горіх. Додаємо картоплю і варимо від 10 до 15 хвилин, залежно від її твердості.
  • Розігріваємо духовку до 180°C і змащуємо вершковим маслом форму для запікання, застелену пергаментом.
  • Викладаємо відціджену картоплю у форму. Заливаємо її вершками, а зверху кладемо маленькі шматочки вершкового масла.
  • Ставимо у духовку на 50 хвилин - 1 годину. Молоко, що залишилося після приготування картоплі, можна використати для приготування супу або пюре.
Прокрутка до верху