Смачний суп на обід
Для насиченості смаку горох можна розварювати повністю та додатково подрібнити блендером. Або взяти для горохового супу з копченими реберцями горох, що швидко розварюється.
Традиційно гороховий суп з копченими реберцями подають з будь-якими сухариками, грінками – пшеничними або житніми.
Рецепти горохового супу з копченими реберцями
Супи з горохом готують на різних бульйонах. Нерідко гороховий суп на копчених реберцях доповнюють ковбасою, сосисками, шинкою, іншими видами копчення.
Варіантом горохового супу з копченими реберцями буде суп, доповнений грибами. Неповторного аромату та смаку надають смажені печериці, лісові гриби.
Гороховий суп з копченими реберцями
Апетитний гороховий суп з копченими реберцями – найсмачніша перша страва для сімейного обіду. Інгредієнти прості та доступні, але духмяний гороховий суп з копченими реберцями виходить завжди поживним, з насиченим смаком.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 500 g копчених свинячих реберець
- 2,5 l води
- 250 g сухого гороху
- 4 картоплини
- 2 моркви
- 2 цибулі
- 1 гілка селери
- 3 лаврових листки
- 3 tbsp олії
- Сіль
- Спеції
- Зелень
Кроки приготування
- Сухий колотий горох заздалегідь і не менше ніж на 3-4 години замочуємо у холодній волі. Потім на друшляку промиваємо та залишаємо для стікання зайвої рідини.
- Заливаємо горох чистою водою, доводимо до кипіння. Вкладаємо селеру.
- Розрізаємо реберця по міжреберних проміжках на шматочки. Додаємо їх у каструлю та варимо гороховий суп з копченими реберцями на невеликому вогні.
- За півгодини додаємо у каструлю очищені овочі – одну моркву та одну цибулю.
- Очищаємо та промиваємо картоплю, нарізаємо невеликими шматочками довільної форми та додаємо у каструлю.
- Суп із додаванням овочів варимо ще 30 хвилин на невеликому вогні та під закритою кришкою.
- А тим часом приготуємо засмажку. Для цього очищену моркву натираємо на великій тертці, а цибулю нарізаємо кубиками. Обсмажуємо в олії.
- У гороховий суп з копченими реберцями кладемо лавровий лист, солимо, додаємо спеції. Виймаємо цілі моркву та цибулю. Заправляємо засмажкою. Варимо ще 7-10 хвилин.
- Готовий суп із копченими реберцями залишаємо на 15 хвилин, щоб настоявся. Розливаємо у тарілки, подаємо зі свіжою зеленню. Смачного!