гороховий суп

Гороховий суп з копченими реберцями

Смачний суп на обід

Для насиченості смаку горох можна розварювати повністю та додатково подрібнити блендером. Або взяти для горохового супу з копченими реберцями горох, що швидко розварюється.

Традиційно гороховий суп з копченими реберцями подають з будь-якими сухариками, грінками – пшеничними або житніми. 

Рецепти горохового супу з копченими реберцями

Супи з горохом готують на різних бульйонах. Нерідко гороховий суп на копчених реберцях доповнюють ковбасою, сосисками, шинкою, іншими видами копчення. 

Варіантом горохового супу з копченими реберцями буде суп, доповнений грибами. Неповторного аромату та смаку надають смажені печериці, лісові гриби.

гороховий суп

Гороховий суп з копченими реберцями

Апетитний гороховий суп з копченими реберцями – найсмачніша перша страва для сімейного обіду. Інгредієнти прості та доступні, але духмяний гороховий суп з копченими реберцями виходить завжди поживним, з насиченим смаком.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 3 години
Приготування: 1 година 10 хвилин
Загальний час: 4 години 10 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g копчених свинячих реберець
  • 2,5 l води
  • 250 g сухого гороху
  • 4 картоплини
  • 2 моркви
  • 2 цибулі
  • 1 гілка селери
  • 3 лаврових листки
  • 3 tbsp олії
  • Сіль
  • Спеції
  • Зелень

Кроки приготування

  • Сухий колотий горох заздалегідь і не менше ніж на 3-4 години замочуємо у холодній волі. Потім на друшляку промиваємо та залишаємо для стікання зайвої рідини.
  • Заливаємо горох чистою водою, доводимо до кипіння. Вкладаємо селеру.
  • Розрізаємо реберця по міжреберних проміжках на шматочки. Додаємо їх у каструлю та варимо гороховий суп з копченими реберцями на невеликому вогні.
  • За півгодини додаємо у каструлю очищені овочі – одну моркву та одну цибулю.
  • Очищаємо та промиваємо картоплю, нарізаємо невеликими шматочками довільної форми та додаємо у каструлю.
  • Суп із додаванням овочів варимо ще 30 хвилин на невеликому вогні та під закритою кришкою.
  • А тим часом приготуємо засмажку. Для цього очищену моркву натираємо на великій тертці, а цибулю нарізаємо кубиками. Обсмажуємо в олії.
  • У гороховий суп з копченими реберцями кладемо лавровий лист, солимо, додаємо спеції. Виймаємо цілі моркву та цибулю. Заправляємо засмажкою. Варимо ще 7-10 хвилин.
  • Готовий суп із копченими реберцями залишаємо на 15 хвилин, щоб настоявся. Розливаємо у тарілки, подаємо зі свіжою зеленню. Смачного!
Прокрутка до верху