Сухий колотий горох заздалегідь і не менше ніж на 3-4 години замочуємо у холодній волі. Потім на друшляку промиваємо та залишаємо для стікання зайвої рідини.
Заливаємо горох чистою водою, доводимо до кипіння. Вкладаємо селеру.
Розрізаємо реберця по міжреберних проміжках на шматочки. Додаємо їх у каструлю та варимо гороховий суп з копченими реберцями на невеликому вогні.
За півгодини додаємо у каструлю очищені овочі – одну моркву та одну цибулю.
Очищаємо та промиваємо картоплю, нарізаємо невеликими шматочками довільної форми та додаємо у каструлю.
Суп із додаванням овочів варимо ще 30 хвилин на невеликому вогні та під закритою кришкою.
А тим часом приготуємо засмажку. Для цього очищену моркву натираємо на великій тертці, а цибулю нарізаємо кубиками. Обсмажуємо в олії.
У гороховий суп з копченими реберцями кладемо лавровий лист, солимо, додаємо спеції. Виймаємо цілі моркву та цибулю. Заправляємо засмажкою. Варимо ще 7-10 хвилин.
Готовий суп із копченими реберцями залишаємо на 15 хвилин, щоб настоявся. Розливаємо у тарілки, подаємо зі свіжою зеленню.
Смачного!