гарбузова ікра

Гарбузова ікра на зиму

гарбузова ікра

Гарбузова ікра на зиму

Один з головних персонажів осіннього сезону - гарбуз. Найпопулярніший овоч славиться корисністю, поживністю і легкістю в приготуванні. Оскільки гарбуз може зберігатися довгий час, ви точно встигнете скуштувати різноманітні варіації гарбузових страв. Кращі рецепти з яскравим овочем читайте в кулінарній добірці Файних рецептів.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 55 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 kg м'якоті гарбуза
  • 100 ml рослинної олії
  • 50 ml оцту
  • 2 цибулини
  • 1 морквина
  • 100 ml води
  • 3 tbsp томатної пасти
  • 1 tbsp солі
  • 3 зубчики часнику
  • 2 tsp паприки
  • 0.5 tbsp меленого чорного перцю

Кроки приготування

  • Очищуємо овочі, а м'якоть нарізаємо кубиками. Після цього складаємо на дно каструлі або казанка моркву і гарбуз. Додаємо до них трохи рослинного масла.
  • Тушкуємо продукти чверть години на слабкому вогні, не забуваючи періодично їх помішувати.
  • Томатну пасту з'єднуємо з водою, а потім вливаємо отриманий соус до овочів.
  • Готуємо продукти ще півгодини, а коли вони стануть м'якими, збиваємо їх блендером.
  • На маслі, що залишилося обсмажуємо порізану дрібними кубиками цибулю. Коли вона підсмажиться до золотистого відтінку, викладаємо його в каструлю. Відразу ж додаємо подрібнений часник, сіль, оцет і спеції.
  • Доводимо ще раз ікру до кипіння, а потім розкладаємо її у стерилізовані банки і закриваємо у банки.
    ікра гарбузова
Прокрутка до верху