Очищуємо овочі, а м'якоть нарізаємо кубиками. Після цього складаємо на дно каструлі або казанка моркву і гарбуз. Додаємо до них трохи рослинного масла.
Тушкуємо продукти чверть години на слабкому вогні, не забуваючи періодично їх помішувати.
Томатну пасту з'єднуємо з водою, а потім вливаємо отриманий соус до овочів.
Готуємо продукти ще півгодини, а коли вони стануть м'якими, збиваємо їх блендером.
На маслі, що залишилося обсмажуємо порізану дрібними кубиками цибулю. Коли вона підсмажиться до золотистого відтінку, викладаємо його в каструлю. Відразу ж додаємо подрібнений часник, сіль, оцет і спеції.
Доводимо ще раз ікру до кипіння, а потім розкладаємо її у стерилізовані банки і закриваємо у банки.