Фруктовий салат зі шпинатом
В Європі та Америці шпинат вважають їжею чемпіонів. Ці ніжні листочки й самі по собі чемпіони: по вмісту рослинного білка з ними не може зрівнятися жоден інший овоч. А ще в шпинаті багато заліза, яке, як відомо, підвищує рівень гемоглобіну в крові.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 300 g філе грудки курчати
- 50 g листочків молодого шпинату
- 1 невелике гроно зеленого винограду (приблизно 150 гр)
- 1 qt великий апельсин
- 200 g полуниці
- 50 g очищених волоських горіхів
- 125 g натурального йогурту
- морська сіль
Кроки приготування
- Курячу грудку злегка натріть сіллю і перцем і зваріть на пару, приблизно 20 хв. Потім остудіть, 20 хв., І наріжте тонкою соломкою.
- Поки готується і остигає грудка, виноград зніміть з гілки, розріжте кожну ягоду навпіл. Полуницю наріжте тонкими пластинами.
- З ретельно вимитого щіткою апельсина зніміть цедру. Гострим ножем зріжте шкірку разом з білим шаром так, щоб була видна м'якоть. Акуратно виріжте м'якоть між плівок, зібравши апельсиновий сік.
- Горіхи порубати ножем на дрібну крихту.
- Збийте йогурт із зібраним апельсиновим соком, цедрою, горіховою крихтою і дрібкою солі.
- На велику тарілку викладіть листочки шпинату. Змішайте філе курчати з підготовленими фруктами, покладіть на шпинат. Полийте приготованою йогуртовою сумішшю і подавайте на стіл.