Фруктовий салат зі шпинатом

Фруктовий салат зі шпинатом

Фруктовий салат зі шпинатом

Фруктовий салат зі шпинатом

В Європі та Америці шпинат вважають їжею чемпіонів. Ці ніжні листочки й самі по собі чемпіони: по вмісту рослинного білка з ними не може зрівнятися жоден інший овоч. А ще в шпинаті багато заліза, яке, як відомо, підвищує рівень гемоглобіну в крові.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 40 хвилин
Приготування: 5 хвилин
Загальний час: 45 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 300 g філе грудки курчати
  • 50 g листочків молодого шпинату
  • 1 невелике гроно зеленого винограду (приблизно 150 гр)
  • 1 qt великий апельсин
  • 200 g полуниці
  • 50 g очищених волоських горіхів
  • 125 g натурального йогурту
  • морська сіль

Кроки приготування

  • Курячу грудку злегка натріть сіллю і перцем і зваріть на пару, приблизно 20 хв. Потім остудіть, 20 хв., І наріжте тонкою соломкою.
  • Поки готується і остигає грудка, виноград зніміть з гілки, розріжте кожну ягоду навпіл. Полуницю наріжте тонкими пластинами.
  • З ретельно вимитого щіткою апельсина зніміть цедру. Гострим ножем зріжте шкірку разом з білим шаром так, щоб була видна м'якоть. Акуратно виріжте м'якоть між плівок, зібравши апельсиновий сік.
  • Горіхи порубати ножем на дрібну крихту.
  • Збийте йогурт із зібраним апельсиновим соком, цедрою, горіховою крихтою і дрібкою солі.
  • На велику тарілку викладіть листочки шпинату. Змішайте філе курчати з підготовленими фруктами, покладіть на шпинат. Полийте приготованою йогуртовою сумішшю і подавайте на стіл.
Прокрутка до верху