blank

Домашній хліб

У рецепті житнього хліба використовують житнє та пшеничне борошно у пропорції 1:1, додають солод. Для рецепта домашнього хліба у хлібопічці радимо перевірені пропорції інгредієнтів: борошно 420 г, дріжджі сухі 1 ч. л., олія рослинна 2 ст. л., цукор 1,5 ст. л., сіль 1 ч. л., вода або молоко 260 мл.   

Смачного!

blank

Домашній хліб

Пропонуємо простий рецепт домашнього хліба в духовці на сухих дріжджах. Готується дуже легко та без особливих навичок. Можна взяти борошно другого сорту, такий хліб не такий білий, але більш корисний. Обов'язково спробуйте спекти домашній хліб, він апетитний і смачний, з хрусткою скоринкою та дуже красивий!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 10 хвилин
Приготування: 2 години
Загальний час: 2 години 10 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 3 cups борошна
  • 230 ml теплої води
  • 0,5 tsp солі
  • 2 tsp сухих дріжджів
  • 1 tbsp цукру
  • 2 tbsp рослинної олії без запаху

Кроки приготування

  • Дріжджі, сіль і цукор заливаємо теплою водою, добре перемішуємо та накриваємо серветкою. Залишаємо на 5-10 хвилин, поки не почне все шипіти та з'явиться піна на поверхні.
  • Додаємо олію. Поступово підсипаючи борошно, замішуємо тісто. Борошно буває різне, тому потрібно дивитися, щоб тісто вийшло еластичним і м'яким.
  • Покладемо тісто в миску та накриємо вологим рушником. Поставимо в тепле місце на годину, тісто має збільшитись в кілька разів.
  • Ще раз на столі добре вимішуємо тісто. Потрібно, щоб вийшли всі дріжджові гази, які в ньому утворилися.
  • Форму для домашнього хліба присипаємо борошном і кладемо в неї тісто. Залишаємо на 30-40 хвилин для того, щоб ще раз піднялося.
  • Відправляємо форму у розігріту духовку на 50-60 хвилин при температурі 180°С.
  • Виймаємо хліб з форми, накриваємо рушником, щоб охолонув та став м'якше
Прокрутка до верху