Дріжджі, сіль і цукор заливаємо теплою водою, добре перемішуємо та накриваємо серветкою. Залишаємо на 5-10 хвилин, поки не почне все шипіти та з'явиться піна на поверхні.
Додаємо олію. Поступово підсипаючи борошно, замішуємо тісто. Борошно буває різне, тому потрібно дивитися, щоб тісто вийшло еластичним і м'яким.
Покладемо тісто в миску та накриємо вологим рушником. Поставимо в тепле місце на годину, тісто має збільшитись в кілька разів.
Ще раз на столі добре вимішуємо тісто. Потрібно, щоб вийшли всі дріжджові гази, які в ньому утворилися.
Форму для домашнього хліба присипаємо борошном і кладемо в неї тісто. Залишаємо на 30-40 хвилин для того, щоб ще раз піднялося.
Відправляємо форму у розігріту духовку на 50-60 хвилин при температурі 180°С.
Виймаємо хліб з форми, накриваємо рушником, щоб охолонув та став м'якше