Хачапурі по-домашньому
Хачапурі – це ситна та ароматна грузинська випічка, яка останнім часом зазнала безліч перетворень та доповнень. Кожна кухня готує її по-своєму, з додаванням певних видів сиру. Ми підготували рецепт пухкого тіста, яке поєднує у собі насичений смак сиру, золотисту хрумку скоринку та надзвичайний аромат. Саме у цьому рецепті, ви можете обрати будь-який сир на ваш смак та вподобання.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Інгредієнти:
- 450 - 500 g пшеничного борошна
- 7 g сухих дріжджів
- 1 tsp цукру
- 1 tsp солі
- 300 ml теплої води
- 30 g вершкового масла
- 20 ml рослинної олії
- 2 qt яєчних жовтків
- 1 tsp молока
Начинка:
- 1 kg будь-якого сиру
- 2 qt яєчних білків
- 20 g вершкового масла
- сіль
Кроки приготування
Спосіб приготування:
- Спочатку змішайте теплу воду із сухими дріжджами та цукром. Залиште набухати на 10 хвилин. Рідина повинна покритися малими бульбашками.
- Додайте туди сіль та рослинну олію. Перемішайте.
- Просійте борошно та додайте до нього злегка розтоплене вершкове масло.
- Висипте туди суміш з дріжджами та замісіть тісто.
- Змажте посудину рослинною олією та накрийте її зверху харчовою плівкою. Відкладіть тісто у тепле місце на 1-1,5 години, щоб підійшло.
- Приготуйте начинку. Натріть сир на грубій терці, додайте 2 яєчні білки, розтоплене масло та сіль за смаком. Перемішайте.
- Розділіть суміш на 4 частини: 3 для тіста, а 1 для посипання випічки.
- Тісто повинне було піднятися. Перемніть та залиште ще на 30 хвилин.
- Робоче місце посипте борошном. Розділіть тісто на 3 частини, накрийте плівкою та залиште ще на 10-15 хвилин.
- Сформуйте з кожної частини тіста корж та викладіть у середину начинку.
- З'єднайте зверху краї. Акуратно розімніть корж у форму кола діаметром до 20 см.
- Застеліть деко для випікання пергаментом та викладіть хачапурі туди. Жовтки збийте разом з молоком та змастіть верх тіста.
- Посипте верхи начинкою та випікайте протягом 15 хвилин у розігрітій духовці при 190 °С до утворення золотистого кольору.