Деруни

Деруни зі сметаною

Смачні деруни – рецепти приготування

Класичний варіант, як приготувати деруни, можна замінити на деруни з кабачків, деруни з грибами та деруни з м’ясом. 

Дехто натирає картоплю на дрібній терці, комусь подобаються деруни з картоплі, що натерта на грубій терці. 

Особливо смачно приготувати деруни з молодої картоплі – соковиті та ніжні. Потрібно лише трішки злити зайвий сік або додати більше яєць.

Деруни з фаршем

Приготувати деруни з фаршем можна різними способами – з сирої картоплі або відвареної. У будь-яких варіантах з різною начинкою страва виходить надзвичайно поживною. 

Готувати деруни можна у сковороді, горщиках та в духовці. Деруни в горщиках ніби отримують друге життя. Більшість галичан поєднують їх з м’ясною засмажкою та вершковим соусом. 

Деруни

Деруни зі сметаною

Що приготувати під час посту? Звичайно ж пісні картопляні деруни. Ця проста та ситна страва вимагає трохи часу, проте результат цього вартий. Записуйте рецепт дерунів з картоплі, смажте та смакуйте!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 20 хвилин
Загальний час: 45 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 kg картоплі
  • 1 цибулина
  • 2 яйця
  • 2 tbsp борошна
  • олія, сіль, перць

Кроки приготування

  • Очищаємо картоплю й цибулю.
  • На дрібній тертці натираємо картоплю й цибулю. Це найбільш нецікава частина приготування дерунів. Можна скористатися блендером, проте враховуйте, що в деяких моделях картопля не перетирається дуже дрібно, так, як це має бути. Інший ергономічний варіант, як готувати деруни – можна двічі перекрутити картоплю й цибулю на м’ясорубці.
  • Натерта картопля швидко тьмяніє, тому не потрібно на довго відкладати смаження дерунів.
  • Додаємо яйце, сіль, перець за смаком.
  • Наливаємо на розігріту сковорідку олію і невеликими порціями викладаємо масу на сковорідку.
  • Подаємо з сметаною чи готуємо грибну підливу. Смачного!
Прокрутка до верху