Смачні деруни – рецепти приготування
Класичний варіант, як приготувати деруни, можна замінити на деруни з кабачків, деруни з грибами та деруни з м’ясом.
Дехто натирає картоплю на дрібній терці, комусь подобаються деруни з картоплі, що натерта на грубій терці.
Особливо смачно приготувати деруни з молодої картоплі – соковиті та ніжні. Потрібно лише трішки злити зайвий сік або додати більше яєць.
Деруни з фаршем
Приготувати деруни з фаршем можна різними способами – з сирої картоплі або відвареної. У будь-яких варіантах з різною начинкою страва виходить надзвичайно поживною.
Готувати деруни можна у сковороді, горщиках та в духовці. Деруни в горщиках ніби отримують друге життя. Більшість галичан поєднують їх з м’ясною засмажкою та вершковим соусом.
Деруни зі сметаною
Що приготувати під час посту? Звичайно ж пісні картопляні деруни. Ця проста та ситна страва вимагає трохи часу, проте результат цього вартий. Записуйте рецепт дерунів з картоплі, смажте та смакуйте!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1 kg картоплі
- 1 цибулина
- 2 яйця
- 2 tbsp борошна
- олія, сіль, перць
Кроки приготування
- Очищаємо картоплю й цибулю.
- На дрібній тертці натираємо картоплю й цибулю. Це найбільш нецікава частина приготування дерунів. Можна скористатися блендером, проте враховуйте, що в деяких моделях картопля не перетирається дуже дрібно, так, як це має бути. Інший ергономічний варіант, як готувати деруни – можна двічі перекрутити картоплю й цибулю на м’ясорубці.
- Натерта картопля швидко тьмяніє, тому не потрібно на довго відкладати смаження дерунів.
- Додаємо яйце, сіль, перець за смаком.
- Наливаємо на розігріту сковорідку олію і невеликими порціями викладаємо масу на сковорідку.
- Подаємо з сметаною чи готуємо грибну підливу. Смачного!