Go Back
Деруни

Деруни зі сметаною

Що приготувати під час посту? Звичайно ж пісні картопляні деруни. Ця проста та ситна страва вимагає трохи часу, проте результат цього вартий. Записуйте рецепт дерунів з картоплі, смажте та смакуйте!
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Українська
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 20 хвилин
Загальний час: 45 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 kg картоплі
  • 1 цибулина
  • 2 яйця
  • 2 tbsp борошна
  • олія, сіль, перць

Кроки приготування

  • Очищаємо картоплю й цибулю.
  • На дрібній тертці натираємо картоплю й цибулю. Це найбільш нецікава частина приготування дерунів. Можна скористатися блендером, проте враховуйте, що в деяких моделях картопля не перетирається дуже дрібно, так, як це має бути. Інший ергономічний варіант, як готувати деруни – можна двічі перекрутити картоплю й цибулю на м’ясорубці.
  • Натерта картопля швидко тьмяніє, тому не потрібно на довго відкладати смаження дерунів.
  • Додаємо яйце, сіль, перець за смаком.
  • Наливаємо на розігріту сковорідку олію і невеликими порціями викладаємо масу на сковорідку.
  • Подаємо з сметаною чи готуємо грибну підливу. Смачного!
QR Code linking back to recipe