blank

Булочки з корицею

Булочки з корицею готові! 

Пробуйте – дуже смачні та м’які, ароматні, гарні з чашкою молока. 

blank

Булочки з корицею

Солодкі булочки з корицею та цукром багато хто пам'ятає ще з дитинства. Для таких булочок навіть не потрібна начинка, кориця надає їм особливий аромат і смак. Щоб булочки з корицею вийшли красивими, спочатку згортають рулет, а потім нарізають, отримуючи таким чином красиві булочки. За рецептом тіста для булочок на молоці можна приготувати булочки з маком, булочки з яблуками або повидлом. Спробуйте – це зовсім просто та дуже смачно!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 10 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 10 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Дріжджове тісто на булочки:

  • 500 g пшеничного борошна
  • 2 tsp швидкодіючих дріжджів
  • 100 g цукру
  • 250 ml молока
  • 1 яйце
  • 75 g вершкового масла

Начинка

  • 50 g вершкового масла
  • 50 g цукру
  • 1 tbsp кориці

Кроки приготування

  • Спочатку приготуємо всі необхідні інгредієнти. Молоко підігріємо до 40°С. Яйце розділимо на жовток і білок. Вершкове масло для тіста розтопимо.
  • У великій мисці змішаємо борошно з дріжджами.
  • В іншій мисці з'єднаємо рідкі інгредієнти: у молоці розчиняємо цукор, додаємо білок і вершкове масло. Добре перемішуємо.
  • Виливаємо суміш у борошняну масу. Почнемо замішувати ложкою, а коли тісто стане щільним, перейдемо на стіл та замісимо м'яке еластичне тісто.
  • Викладемо тісто в миску, накриємо рушником і поставимо в тепле місце на 1,5 години. За цей час тісто має збільшитися у два-три рази.
  • Осадимо тісто руками та знову замішуємо.
  • Притрушуємо стіл трохи борошном та розкатуємо тісто у прямокутник – чим тонше, тим краще.
  • Тісто щедро змащуємо розтопленим вершковим маслом.
  • Змішаємо корицю та цукор і цією сумішшю рівномірно посипаємо поверхню тіста.
  • Скручуємо тісто в рулет. Розділяємо його гострим ножем на 12 частин.
  • Застеляємо деко пергаментом та викладаємо булочки з корицею. Змащуємо булочки жовтком, зверху притрушуємо цукром для смачної солодкої скоринки. Накриваємо булочки харчовою плівкою та залишаємо в теплі для розстоювання на 30 хвилин.
  • За цей час розігріємо духовку до 180°С. Булочки вже підійшли – тож відправляємо їх в духовку на 20-25 хвилин.
Прокрутка до верху