Булочки з корицею готові!
Пробуйте – дуже смачні та м’які, ароматні, гарні з чашкою молока.
Булочки з корицею
Солодкі булочки з корицею та цукром багато хто пам'ятає ще з дитинства. Для таких булочок навіть не потрібна начинка, кориця надає їм особливий аромат і смак. Щоб булочки з корицею вийшли красивими, спочатку згортають рулет, а потім нарізають, отримуючи таким чином красиві булочки. За рецептом тіста для булочок на молоці можна приготувати булочки з маком, булочки з яблуками або повидлом. Спробуйте – це зовсім просто та дуже смачно!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Дріжджове тісто на булочки:
- 500 g пшеничного борошна
- 2 tsp швидкодіючих дріжджів
- 100 g цукру
- 250 ml молока
- 1 яйце
- 75 g вершкового масла
Начинка
- 50 g вершкового масла
- 50 g цукру
- 1 tbsp кориці
Кроки приготування
- Спочатку приготуємо всі необхідні інгредієнти. Молоко підігріємо до 40°С. Яйце розділимо на жовток і білок. Вершкове масло для тіста розтопимо.
- У великій мисці змішаємо борошно з дріжджами.
- В іншій мисці з'єднаємо рідкі інгредієнти: у молоці розчиняємо цукор, додаємо білок і вершкове масло. Добре перемішуємо.
- Виливаємо суміш у борошняну масу. Почнемо замішувати ложкою, а коли тісто стане щільним, перейдемо на стіл та замісимо м'яке еластичне тісто.
- Викладемо тісто в миску, накриємо рушником і поставимо в тепле місце на 1,5 години. За цей час тісто має збільшитися у два-три рази.
- Осадимо тісто руками та знову замішуємо.
- Притрушуємо стіл трохи борошном та розкатуємо тісто у прямокутник – чим тонше, тим краще.
- Тісто щедро змащуємо розтопленим вершковим маслом.
- Змішаємо корицю та цукор і цією сумішшю рівномірно посипаємо поверхню тіста.
- Скручуємо тісто в рулет. Розділяємо його гострим ножем на 12 частин.
- Застеляємо деко пергаментом та викладаємо булочки з корицею. Змащуємо булочки жовтком, зверху притрушуємо цукром для смачної солодкої скоринки. Накриваємо булочки харчовою плівкою та залишаємо в теплі для розстоювання на 30 хвилин.
- За цей час розігріємо духовку до 180°С. Булочки вже підійшли – тож відправляємо їх в духовку на 20-25 хвилин.