Буженина
Бужениною традиційно називають шматок свинячої вирізки або шинки, запечений з додаванням прянощів. Може підійти також шия, проте вона набагато жирніша. Є безліч способів запікати вирізку: в рукаві, на бритванці, у фользі і т.д. Переваги у тому, що свиняча вирізка не потребує багато часу для приготування. Саме тому цей рецепт дуже простий, хоч і потребує трохи часу на витримування м'яса у маринаді.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1 kg свинячої вирізки
- 1 невелика головка часнику
- 3 tbsp гірчиці середньої гостроти або негострої
- Прянощі: лавровий листок, орегано, тимьян, сухий розмарин, чорний перець
- 1 tsp солі
Кроки приготування
- Подрібнити всі прянощі разом в ступці і змішати їх з сіллю.
- Зробити в м'ясі декілька проколів і нашпигувати його часником. Добре натерти мясо зі всіх сторін сумішшю прянощів та солі.
- Обмастити м'ясо гірчицею, покласти в миску, накрити харчової плівкою і поставити маринуватисть в холодильтник на 8 год або на ніч.
- Дістати м'ясо з холодильника і дати постояти при кімнатній температурі 1 год.
- Нагріти духовку до 180 градусів.
- Ретельно загорнути м'ясо у фольгу, щоби не витікав сік і поставити у духовку. Запікати 1.5 год. Тоді виключити духовку і зашити мясо в вистигаючій духовці ще мінімум на 1 год.
- Дістати м'ясо з духовки, розгорнути фольгу і перекласти м'ясо на тарілку без соку, що витік. Накрити харчовою плівкою і тримати в холодильнику.