буженина

Буженина

буженина

Буженина

Бужениною традиційно називають шматок свинячої вирізки або шинки, запечений з додаванням прянощів. Може підійти також шия, проте вона набагато жирніша. Є безліч способів запікати вирізку: в рукаві, на бритванці, у фользі і т.д. Переваги у тому, що свиняча вирізка не потребує багато часу для приготування. Саме тому цей рецепт дуже простий, хоч і потребує трохи часу на витримування м'яса у маринаді.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 8 години
Приготування: 2 години
Загальний час: 10 години

Інгредієнти для рецепту

  • 1 kg свинячої вирізки
  • 1 невелика головка часнику
  • 3 tbsp гірчиці середньої гостроти або негострої
  • Прянощі: лавровий листок, орегано, тимьян, сухий розмарин, чорний перець
  • 1 tsp солі

Кроки приготування

  • Подрібнити всі прянощі разом в ступці і змішати їх з сіллю.
  • Зробити в м'ясі декілька проколів і нашпигувати його часником. Добре натерти мясо зі всіх сторін сумішшю прянощів та солі.
  • Обмастити м'ясо гірчицею, покласти в миску, накрити харчової плівкою і поставити маринуватисть в холодильтник на 8 год або на ніч.
  • Дістати м'ясо з холодильника і дати постояти при кімнатній температурі 1 год.
  • Нагріти духовку до 180 градусів.
  • Ретельно загорнути м'ясо у фольгу, щоби не витікав сік і поставити у духовку. Запікати 1.5 год. Тоді виключити духовку і зашити мясо в вистигаючій духовці ще мінімум на 1 год.
  • Дістати м'ясо з духовки, розгорнути фольгу і перекласти м'ясо на тарілку без соку, що витік. Накрити харчовою плівкою і тримати в холодильнику.
Прокрутка до верху