Легкий рецепт бісквіта: маленькі секрети
Як ви вже побачили, пропорції інгредієнтів прості й зручні: 1:1:1. Відповідно їх легко змінювати. Якщо візьмете забагато борошна, бісквіт буде жорстким.
Також важливо дотримуватися температури випікання бісквіта. Адже при надто високій температурі можна отримати звичайний омлет – тільки солодкий, замість чудового пишного бісквіта.
Бісквіт сухий або ніжний
Якщо готовий бісквіт накрити серветкою й залишити при кімнатній температурі на 4-5 годин, він стане сухим.
Щоб залишався м’яким, бісквіт потрібно загорнути у харчову плівку й поставити у холодильник. Тістечка з таким бісквітом будуть особливо ніжними.
Бісквіт
Чого тільки не зустрінеш у рецептах бісквіта – соду і розпушувач, сметану і вершкове масло, крохмаль і згущене молоко. Хтось збиває білки й жовтки окремо або разом. Утім, у приготуванні бісквіта є прості секрети: чіткі пропорції, правильне поєднання інгредієнтів, оптимальна температура. Спробуйте цей рецепт бісквіта – одразу відчуєте, яким має бути справжній десерт!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 4 tbsp борошна
- 4 яйця
- 4 tbsp цукру
- 1 tsp лимонного соку
- 1 drop ванілі
Кроки приготування
- Відокремлюємо жовтки від білків.
- Додаємо до білків 1 ст. л. цукру, лимонний сік і збиваємо до густої піни.
- В окремому посуді збиваємо жовтки з рештою цукру і ваніліном.
- Додаємо до збитих жовтків просіяну муку та перемішуємо ложкою.
- Вже зараз можна включити духовку на 200°С.
- Далі обережно з’єднуємо білки й жовтки. У збиті білки ложкою додаємо масу жовтків з мукою та перемішуємо рухами зверху донизу так, щоб білки залишилися повітряними.
- Знову набираємо ложку маси й перемішуємо – охайно, але досить швидко. Має вийти однорідне густе тісто консистенцією, як густа сметана.
- Форму для запікання змащуємо або застеляємо пергаментом і виливаємо тісто для бісквіта.
- Випікаємо при температурі 160-170°С приблизно 30-40 хвилин. Готовність бісквіта можна перевірити дерев’яною паличкою, але відкривайте духовку не раніше як за 25 хвилин.