Бісквіт

Бісквіт

Легкий рецепт бісквіта: маленькі секрети

Як ви вже побачили, пропорції інгредієнтів прості й зручні: 1:1:1. Відповідно їх легко змінювати. Якщо візьмете забагато борошна, бісквіт буде жорстким. 

Також важливо дотримуватися температури випікання бісквіта. Адже при надто високій температурі можна отримати звичайний омлет – тільки солодкий, замість чудового пишного бісквіта.

Бісквіт сухий або ніжний

Якщо готовий бісквіт накрити серветкою й залишити при кімнатній температурі на 4-5 годин, він стане сухим. 

Щоб залишався м’яким, бісквіт потрібно загорнути у харчову плівку й поставити у холодильник. Тістечка з таким бісквітом будуть особливо ніжними.

Бісквіт

Бісквіт

Чого тільки не зустрінеш у рецептах бісквіта – соду і розпушувач, сметану і вершкове масло, крохмаль і згущене молоко. Хтось збиває білки й жовтки окремо або разом. Утім, у приготуванні бісквіта є прості секрети: чіткі пропорції, правильне поєднання інгредієнтів, оптимальна температура. Спробуйте цей рецепт бісквіта – одразу відчуєте, яким має бути справжній десерт!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Італійська, Французька
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 40 хвилин
Загальний час: 1 година

Інгредієнти для рецепту

  • 4 tbsp борошна
  • 4 яйця
  • 4 tbsp цукру
  • 1 tsp лимонного соку
  • 1 drop ванілі

Кроки приготування

  • Відокремлюємо жовтки від білків.
  • Додаємо до білків 1 ст. л. цукру, лимонний сік і збиваємо до густої піни.
  • В окремому посуді збиваємо жовтки з рештою цукру і ваніліном.
  • Додаємо до збитих жовтків просіяну муку та перемішуємо ложкою.
  • Вже зараз можна включити духовку на 200°С.
  • Далі обережно з’єднуємо білки й жовтки. У збиті білки ложкою додаємо масу жовтків з мукою та перемішуємо рухами зверху донизу так, щоб білки залишилися повітряними.
  • Знову набираємо ложку маси й перемішуємо – охайно, але досить швидко. Має вийти однорідне густе тісто консистенцією, як густа сметана.
  • Форму для запікання змащуємо або застеляємо пергаментом і виливаємо тісто для бісквіта.
  • Випікаємо при температурі 160-170°С приблизно 30-40 хвилин. Готовність бісквіта можна перевірити дерев’яною паличкою, але відкривайте духовку не раніше як за 25 хвилин.
Прокрутка до верху