Відокремлюємо жовтки від білків.
Додаємо до білків 1 ст. л. цукру, лимонний сік і збиваємо до густої піни.
В окремому посуді збиваємо жовтки з рештою цукру і ваніліном.
Додаємо до збитих жовтків просіяну муку та перемішуємо ложкою.
Вже зараз можна включити духовку на 200°С.
Далі обережно з’єднуємо білки й жовтки. У збиті білки ложкою додаємо масу жовтків з мукою та перемішуємо рухами зверху донизу так, щоб білки залишилися повітряними.
Знову набираємо ложку маси й перемішуємо – охайно, але досить швидко. Має вийти однорідне густе тісто консистенцією, як густа сметана.
Форму для запікання змащуємо або застеляємо пергаментом і виливаємо тісто для бісквіта.
Випікаємо при температурі 160-170°С приблизно 30-40 хвилин. Готовність бісквіта можна перевірити дерев’яною паличкою, але відкривайте духовку не раніше як за 25 хвилин.