Азу по-татарськи VS печеня
Сьогодні деякі господині готують азу з куркою, свининою, рибою, індичкою, грибами. Напевно, такі наїдки важко назвати традиційною татарською стравою, це вже скоріш звичайна печеня.
Рецепт азу по-татарськи – особливості
Характерними відмінностями азу по-татарськи є подовжена форма нарізки соломкою всіх інгредієнтів, обов’язкова присутність солоних огірків та дуже гострий смак страви. Звичайно, до азу можна додавати й помідори, моркву, болгарський перець – овочі смак не погіршать.
Азу по-татарськи
За старовинним рецептом азу – національну татарську страву, готували у похідних умовах. У казані смажилось м'ясо – баранина, яловичина, конина з овочами – морквою, помідорами, солоними огірками з додаванням великої кількості гострих прянощів та спецій. Сьогоднішні рецепти азу відрізняються від прадавніх, адже містять картоплю, яка з’явилася порівняно недавно. Але ось до вашої уваги один із найсмачніших сучасних рецептів азу.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 500 g яловичини
- 5 цибулин
- 1 kg картоплі
- 3 qt солоних огірків
- 2 tbsp томатної пасти
- 200 ml м’ясного бульйону
- 3 зубчики часнику
- 4 tbsp олії
- сіль, перець, лавровий лист, спеції
Кроки приготування
- М'ясо нарізаємо соломкою, обсмажуємо у казані 5-7 хвилин.
- Нарізаємо соломкою цибулю й додаємо до м’яса й продовжуємо обсмажувати до золотистого кольору цибулі.
- Нарізаємо також соломкою солоні огірки, додаємо їх у казанок разом з томатною пастою та бульйоном.
- Тушкуємо під кришкою на маленькому вогні до повної готовності м’яса.
- Нарізаємо картоплю для азу також соломкою та обсмажуємо на окремій сковороді в олії.
- Коли картопля буде майже готова, перекладаємо її у казан з тушкованим м’ясом. Солимо, перчимо, додаємо подрібнений або порізаний часник, лавровий лист.
- Обережно перемішуємо й тушкуємо все разом 7-10 хвилин.
- Даємо трохи настоятися, прикрашаємо зеленню й подаємо.