гарбузовий пиріг

Американський гарбузовий пиріг

Американський гарбузовий пиріг – рецепт з пісочного тіста 

Американський пиріг можна приготувати також на основі несолодкого пісочного тіста з розрахунку: 2 склянки борошна, 120 г масла, 1 яєчний жовток, щіпка солі. Для начинки замість вершків спробуйте мед, апельсин або лимон.

Випічка з гарбузом 

Тісто використовуємо будь-яке – на кислому молоці, дріжджове, листкове. А для начинки можна взяти волоські горіхи, журавлину, малину, кленовий сироп – все, що вам подобається. Чудовий смак має пиріг з гарбуза і яблук з корицею. 

Пиріг з гарбузовою начинкою можна готувати також на основі меду. Тісто можна приготувати будь-яке на ваше вподобання, а начинка складається з: 2,5 ст. л. меду, 450 г гарбуза, 3 яєць, невеликої кількості вершкового масла, невеликої кількості кориці, ваніліну та лимонної цедри. Спершу запечіть гарбуз у духовці, зніміть м’якоть та подрібніть блендером. Поступово додавайте всі інгредієнти, збивши все до однорідної структури. Пиріг з гарбузом матиме неперевершений смак та аромат. 

Гарбузовий пиріг в мультиварці 

Ви можете використовувати класичний рецепт гарбузового пирога, тільки приготувати другим способом. Наприклад, використовуйте ті ж самі пропорції, що у нашому рецепті: борошно перебийте з маслом та сіллю до однорідної крихти. Додайте яйце та холодну воду. Замісіть тісто та відкладіть у холодильник на 1-2 години. Щоб приготувати начинку збийте яйця до легкої пінки, додайте м’якоть гарбуза, вершки та пряні спеції. Низ чаші можна застелити пергаментом або змастити олією. Тісто вистеліть у чашу мультиварки, сформувавши бортики та вилийте гарбузову начинку. Випікайте протягом 1 години при режимі “Випічка”.

гарбузовий пиріг

Американський гарбузовий пиріг

Від звичних нам страв з гарбузом, американський гарбузовий пиріг за рецептом містить дуже багато спецій. Завдяки використанню імбиру, гвоздики, мускатного горіха, кориці, звичайнісінький пиріг з гарбуза набуває дуже вишуканого смаку. Торт з гарбуза - американська традиційна страва на Різдво, під час осінніх свят, коли з’являється свіжий врожай.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Американська
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 1 година 50 хвилин
Загальний час: 2 години 15 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Для тіста:

  • 300 g борошна
  • 1 яйце
  • 150 g вершкового масла
  • 1 tbsp цукру
  • 1/2 tbsp лимонного соку
  • сіль
  • 100 ml холодна вода

Для начинки:

  • 1/2 kg гарбуза
  • 350 ml вершків
  • 2 tbsp цукру
  • 2 яйця
  • 1/2 tsp кориці
  • спеції за смаком

Кроки приготування

  • Очищаємо гарбуз від зернят, розрізаємо на великі шматочки, викладаємо на папір для випічки у деко й випікаємо протягом 40-50 хвилин при 200°С.
  • У глибокій мисці змішаємо просіяне борошно, сіль, цукор. Холодне масло порубаємо ножем, додаємо у тісто й продовжуємо сікти, як для листкового тіста.
  • У воду розбиваємо яйце, додаємо лимонний сік, збиваємо виделкою й невеличкими порціями доливаємо у тісто для американського пирога, продовжуючи сікти ножем.
  • Збираємо тісто до купи, не замішуючи, щоб залишилися цілими невеликі шматочки масла, обгортаємо харчовою плівкою й відправляємо у холодильник на 30 хвилин.
  • Знімаємо шкурку з гарбуза й блендером збиваємо до стану пюре.
  • Додаємо решту компонентів для начинки – вершки, яйця, цукор, корицю, спеції й ще раз збиваємо.
  • Тісто розкатуємо дуже тонко, викладаємо у деко з високими бортиками й формуємо з нього кошик. Наколюємо виделкою у декількох місцях.
  • Викладаємо начинку на тісто й випікаємо при 180°С протягом години.
  • Подаємо американський пиріг охолодженим.
Прокрутка до верху