Американський гарбузовий пиріг – рецепт з пісочного тіста
Американський пиріг можна приготувати також на основі несолодкого пісочного тіста з розрахунку: 2 склянки борошна, 120 г масла, 1 яєчний жовток, щіпка солі. Для начинки замість вершків спробуйте мед, апельсин або лимон.
Випічка з гарбузом
Тісто використовуємо будь-яке – на кислому молоці, дріжджове, листкове. А для начинки можна взяти волоські горіхи, журавлину, малину, кленовий сироп – все, що вам подобається. Чудовий смак має пиріг з гарбуза і яблук з корицею.
Пиріг з гарбузовою начинкою можна готувати також на основі меду. Тісто можна приготувати будь-яке на ваше вподобання, а начинка складається з: 2,5 ст. л. меду, 450 г гарбуза, 3 яєць, невеликої кількості вершкового масла, невеликої кількості кориці, ваніліну та лимонної цедри. Спершу запечіть гарбуз у духовці, зніміть м’якоть та подрібніть блендером. Поступово додавайте всі інгредієнти, збивши все до однорідної структури. Пиріг з гарбузом матиме неперевершений смак та аромат.
Гарбузовий пиріг в мультиварці
Ви можете використовувати класичний рецепт гарбузового пирога, тільки приготувати другим способом. Наприклад, використовуйте ті ж самі пропорції, що у нашому рецепті: борошно перебийте з маслом та сіллю до однорідної крихти. Додайте яйце та холодну воду. Замісіть тісто та відкладіть у холодильник на 1-2 години. Щоб приготувати начинку збийте яйця до легкої пінки, додайте м’якоть гарбуза, вершки та пряні спеції. Низ чаші можна застелити пергаментом або змастити олією. Тісто вистеліть у чашу мультиварки, сформувавши бортики та вилийте гарбузову начинку. Випікайте протягом 1 години при режимі “Випічка”.
Американський гарбузовий пиріг
Інгредієнти для рецепту
Для тіста:
- 300 g борошна
- 1 яйце
- 150 g вершкового масла
- 1 tbsp цукру
- 1/2 tbsp лимонного соку
- сіль
- 100 ml холодна вода
Для начинки:
- 1/2 kg гарбуза
- 350 ml вершків
- 2 tbsp цукру
- 2 яйця
- 1/2 tsp кориці
- спеції за смаком
Кроки приготування
- Очищаємо гарбуз від зернят, розрізаємо на великі шматочки, викладаємо на папір для випічки у деко й випікаємо протягом 40-50 хвилин при 200°С.
- У глибокій мисці змішаємо просіяне борошно, сіль, цукор. Холодне масло порубаємо ножем, додаємо у тісто й продовжуємо сікти, як для листкового тіста.
- У воду розбиваємо яйце, додаємо лимонний сік, збиваємо виделкою й невеличкими порціями доливаємо у тісто для американського пирога, продовжуючи сікти ножем.
- Збираємо тісто до купи, не замішуючи, щоб залишилися цілими невеликі шматочки масла, обгортаємо харчовою плівкою й відправляємо у холодильник на 30 хвилин.
- Знімаємо шкурку з гарбуза й блендером збиваємо до стану пюре.
- Додаємо решту компонентів для начинки – вершки, яйця, цукор, корицю, спеції й ще раз збиваємо.
- Тісто розкатуємо дуже тонко, викладаємо у деко з високими бортиками й формуємо з нього кошик. Наколюємо виделкою у декількох місцях.
- Викладаємо начинку на тісто й випікаємо при 180°С протягом години.
- Подаємо американський пиріг охолодженим.