Очищаємо гарбуз від зернят, розрізаємо на великі шматочки, викладаємо на папір для випічки у деко й випікаємо протягом 40-50 хвилин при 200°С.
У глибокій мисці змішаємо просіяне борошно, сіль, цукор. Холодне масло порубаємо ножем, додаємо у тісто й продовжуємо сікти, як для листкового тіста.
У воду розбиваємо яйце, додаємо лимонний сік, збиваємо виделкою й невеличкими порціями доливаємо у тісто для американського пирога, продовжуючи сікти ножем.
Збираємо тісто до купи, не замішуючи, щоб залишилися цілими невеликі шматочки масла, обгортаємо харчовою плівкою й відправляємо у холодильник на 30 хвилин.
Знімаємо шкурку з гарбуза й блендером збиваємо до стану пюре.
Додаємо решту компонентів для начинки – вершки, яйця, цукор, корицю, спеції й ще раз збиваємо.
Тісто розкатуємо дуже тонко, викладаємо у деко з високими бортиками й формуємо з нього кошик. Наколюємо виделкою у декількох місцях.
Викладаємо начинку на тісто й випікаємо при 180°С протягом години.
Подаємо американський пиріг охолодженим.