Go Back
гарбузовий пиріг

Американський гарбузовий пиріг

Від звичних нам страв з гарбузом, американський гарбузовий пиріг за рецептом містить дуже багато спецій. Завдяки використанню імбиру, гвоздики, мускатного горіха, кориці, звичайнісінький пиріг з гарбуза набуває дуже вишуканого смаку. Торт з гарбуза - американська традиційна страва на Різдво, під час осінніх свят, коли з’являється свіжий врожай.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Американська
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 1 година 50 хвилин
Загальний час: 2 години 15 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Для тіста:

  • 300 g борошна
  • 1 яйце
  • 150 g вершкового масла
  • 1 tbsp цукру
  • 1/2 tbsp лимонного соку
  • сіль
  • 100 ml холодна вода

Для начинки:

  • 1/2 kg гарбуза
  • 350 ml вершків
  • 2 tbsp цукру
  • 2 яйця
  • 1/2 tsp кориці
  • спеції за смаком

Кроки приготування

  • Очищаємо гарбуз від зернят, розрізаємо на великі шматочки, викладаємо на папір для випічки у деко й випікаємо протягом 40-50 хвилин при 200°С.
  • У глибокій мисці змішаємо просіяне борошно, сіль, цукор. Холодне масло порубаємо ножем, додаємо у тісто й продовжуємо сікти, як для листкового тіста.
  • У воду розбиваємо яйце, додаємо лимонний сік, збиваємо виделкою й невеличкими порціями доливаємо у тісто для американського пирога, продовжуючи сікти ножем.
  • Збираємо тісто до купи, не замішуючи, щоб залишилися цілими невеликі шматочки масла, обгортаємо харчовою плівкою й відправляємо у холодильник на 30 хвилин.
  • Знімаємо шкурку з гарбуза й блендером збиваємо до стану пюре.
  • Додаємо решту компонентів для начинки – вершки, яйця, цукор, корицю, спеції й ще раз збиваємо.
  • Тісто розкатуємо дуже тонко, викладаємо у деко з високими бортиками й формуємо з нього кошик. Наколюємо виделкою у декількох місцях.
  • Викладаємо начинку на тісто й випікаємо при 180°С протягом години.
  • Подаємо американський пиріг охолодженим.
QR Code linking back to recipe