blank

Шоколадний бенто-торт

blank

Шоколадний бенто-торт

Бенто-торти останнім часом підкорили серця кондитерів і ласунів по всьому світу. Бенто-торт чудовий як невеликий приємний подарунок.
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська
Ключове слово: бенто-торт, торт, шоколадний торт
Підготовка: 40 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 40 хвилин
Порції: 2 особи
Автор: Наталя

Інгредієнти для рецепту

Для бісквіта:

  • 170 г борошна
  • 35 г какао
  • 180 г цукру
  • 2 шт яйця
  • 200 мл молока
  • 35 г олії
  • 35 г вершкового масла
  • 8 г розпушувач

Для курда:

  • 50 мл апельсинового соку 
  • Цедра одного апельсина
  • 1 яйце
  • 10 г вершкового масла
  • 20 г цукру

Для крему:

  • 250 г крем-сиру
  • 100 мл вершків
  • 100 г цукрової пудри

Кроки приготування

  • В окремій мисці змішуємо всі сухі компоненти.
  • Окремо з'єднуємо молоко та розтоплене вершкове масло.
  • Окремо збиваємо яйця з соняшниковою олією за допомогою вінчика.
  • До яєчної суміші додаємо молоко з вершковим маслом. Перемішуємо до однорідності.
  • З'єднуємо суху та рідку суміші. Перемішуємо вінчиком до отримання однорідної маси.
  • Переливаємо тісто у форму для випікання. Випікаємо у заздалегідь розігрітій духовці за температури 170°С протягом 50-60 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.
  • Готовий бісквіт для бенто-торта охолоджуємо і виймаємо з форми. Накриваємо харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на кілька годин.
  • Приготуємо курд. Усі компоненти з'єднуємо в невеликій мисці, переливаємо в сотейник і варимо на невеликому вогні до загустіння, постійно помішуючи.
  • Готовий курд для бенто-торта проціджуємо через сито, щоб вилучити цедру та будь-які грудочки. Щільно накриваємо харчовою плівкою і також відправляємо в холодильник.
  • Для приготування крему всі компоненти з'єднуємо в глибокій мисці та збиваємо міксером до отримання однорідної густої маси. Крем також накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник.
  • Розпочинаємо складання шоколадного бенто-торта. Бісквіт розрізаємо на 3 коржі, вирівнюємо боки.
  • Покриваємо перший корж досить товстим шаром крему, зверху накриваємо другим. Знову щедро промазуємо кремом, формуючи по краях бортики для курда.
  • Зверху накриваємо третім коржем. Декоруємо шоколадний бенто-торт за своїм бажанням. Можна додати в крем барвник і прикрасити за допомогою кондитерського мішка з насадками.

Бенто-торти останнім часом підкорили серця кондитерів і ласунів по всьому світу. Головна відмінна риса такого десерту від звичних нам тортів – це діаметр коржів, який зазвичай становить 10-12 см. Бенто-торт чудовий як невеликий приємний подарунок, для побачень на природі та пікніків.   

Бенто-торт – ідеї приготування

По суті, будь-який улюблений вами торт може отримати назву бенто-торт. Головне, зробити його потрібного розміру і правильно упакувати.  

Наприклад, бенто-торт медівник, полуничний, сметанний або навіть Наполеон сподобається всім любителям і шанувальникам солодощів. 

А цікаві варіанти прикрашання дадуть змогу використати бенто-торт як солодкий презент для рідних, близьких та друзів.     

Прокрутка до верху