Шоколадний бенто-торт
Бенто-торти останнім часом підкорили серця кондитерів і ласунів по всьому світу. Бенто-торт чудовий як невеликий приємний подарунок.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 2 особи
Інгредієнти для рецепту
Для бісквіта:
- 170 г борошна
- 35 г какао
- 180 г цукру
- 2 шт яйця
- 200 мл молока
- 35 г олії
- 35 г вершкового масла
- 8 г розпушувач
Для курда:
- 50 мл апельсинового соку
- Цедра одного апельсина
- 1 яйце
- 10 г вершкового масла
- 20 г цукру
Для крему:
- 250 г крем-сиру
- 100 мл вершків
- 100 г цукрової пудри
Кроки приготування
- В окремій мисці змішуємо всі сухі компоненти.
- Окремо з'єднуємо молоко та розтоплене вершкове масло.
- Окремо збиваємо яйця з соняшниковою олією за допомогою вінчика.
- До яєчної суміші додаємо молоко з вершковим маслом. Перемішуємо до однорідності.
- З'єднуємо суху та рідку суміші. Перемішуємо вінчиком до отримання однорідної маси.
- Переливаємо тісто у форму для випікання. Випікаємо у заздалегідь розігрітій духовці за температури 170°С протягом 50-60 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.
- Готовий бісквіт для бенто-торта охолоджуємо і виймаємо з форми. Накриваємо харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на кілька годин.
- Приготуємо курд. Усі компоненти з'єднуємо в невеликій мисці, переливаємо в сотейник і варимо на невеликому вогні до загустіння, постійно помішуючи.
- Готовий курд для бенто-торта проціджуємо через сито, щоб вилучити цедру та будь-які грудочки. Щільно накриваємо харчовою плівкою і також відправляємо в холодильник.
- Для приготування крему всі компоненти з'єднуємо в глибокій мисці та збиваємо міксером до отримання однорідної густої маси. Крем також накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник.
- Розпочинаємо складання шоколадного бенто-торта. Бісквіт розрізаємо на 3 коржі, вирівнюємо боки.
- Покриваємо перший корж досить товстим шаром крему, зверху накриваємо другим. Знову щедро промазуємо кремом, формуючи по краях бортики для курда.
- Зверху накриваємо третім коржем. Декоруємо шоколадний бенто-торт за своїм бажанням. Можна додати в крем барвник і прикрасити за допомогою кондитерського мішка з насадками.
Бенто-торти останнім часом підкорили серця кондитерів і ласунів по всьому світу. Головна відмінна риса такого десерту від звичних нам тортів – це діаметр коржів, який зазвичай становить 10-12 см. Бенто-торт чудовий як невеликий приємний подарунок, для побачень на природі та пікніків.
Бенто-торт – ідеї приготування
По суті, будь-який улюблений вами торт може отримати назву бенто-торт. Головне, зробити його потрібного розміру і правильно упакувати.
Наприклад, бенто-торт медівник, полуничний, сметанний або навіть Наполеон сподобається всім любителям і шанувальникам солодощів.
А цікаві варіанти прикрашання дадуть змогу використати бенто-торт як солодкий презент для рідних, близьких та друзів.