Ніжний заварний крем на будь-який смак
Приготуйте звичайний заварний крем, додайте в крем згущене молоко, сметану, цедру лимона або апельсина, вершкове масло – і крем набуде зовсім інших цікавих ноток.
Чудово підкреслять смак заварного крему спеції. Використовуйте для цього кілька дрібок мускатного горіха.
Як приготувати повітряний заварний крем
У глибокій посудині збийте міксером розм’якшене масло. Потроху додавайте до нього готовий заварний крем, що вже охолонув, і ретельно збивайте міксером.
Чудовий ніжний смак має повітряний білковий заварний крем на основі цукрового сиропу.
Заварний крем
Мати під рукою вдалий рецепт заварного крему завжди потрібно. Заварний крем простий в приготуванні та незамінний для заварних тістечок, еклерів, міль фей, кошичків та тартів. Можна приготувати заварний крем за класичним рецептом з ароматом ванілі чи шоколадний, додавши какао.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1 l молока
- 4 жовтки
- 100 g борошна
- 200 g цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
Кроки приготування
- Змішати жовтки з цукром і збивати, поки маса не побіліє.
- Додати борошно і добре вимішати. Додати трохи молока, приблизно півсклянки, вимішати.
- Молоко нагріти до 40-50 градусів, влити яєчну суміш, додати ванільний цукор.
- Не перестаючи вимішувати вінчиком, довести до кипіння.
- Перестати готувати, коли крем буде густим. Охолодити.