Яблучний пиріг

Яблучний пиріг

Простий яблучний пиріг – швидкі рецепти  

Яблучний пиріг в мультиварці, насипний яблучний пиріг – рецепти найпростіші й майже миттєві. Чудовий пиріг з яблуками за простим рецептом можна випікати протягом року, а особливо смакує влітку, щойно з’являються свіжі яблука.

Пиріг з яблуками – перший рецепт 

У кожній національній кухні є безліч рецептів, як спекти пиріг з яблуками. Лише назви різняться: яблучний штрудель, бургундська запіканка з яблуками, пиріг з яблуками з пісочного тіста, простий пиріг з яблуками з листкового тіста, шарлотка, бісквіт з яблуками. Кому належить право першості простого рецепта яблучного пирога, сперечаються багато країн. А перший записаний рецепт яблучного пирога з’явився у 14 столітті, коли у кухарів ще не було ні цукру, ні дріжджів.

Яблучний пиріг

Яблучний пиріг

Якщо ви шукаєте, як приготувати яблучний пиріг, ми поділимося дуже смачним рецептом. Звичайно, яблучний пиріг на кефірі – рецепт абсолютно легкий. Тож розповімо, як приготувати пиріг з яблуками справжній і найніжніший – на дріжджовому тісті. Навіть на другий день спечений за цим рецептом яблучний пиріг не зачерствіє, якщо, звичайно, раптом щось залишиться.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська, Українська, Французька
Підготовка: 2 години
Приготування: 40 хвилин
Загальний час: 2 години 40 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 150 ml молока
  • 300 g борошна
  • 50 g вершкового масла
  • 1/2 tsp сухих дріжджів
  • 3 яйця
  • 4 tbsp цукру
  • 4 яблука
  • 1/2 tsp кориці
  • сіль

Кроки приготування

  • Спочатку приготуємо опару для тіста на яблучний пиріг: у теплому молоці розмішаємо ложкою дріжджі, 1 ст. л. борошна й по щіпці цукру й солі. Накриємо рушником і залишимо на 15-20 хвилин.
  • Додаємо до опари просіяне борошно, м’яке масло, 2 яйця і 2 ст. л. цукру. Замішуємо еластичне тісто й ставимо у тепле місце на 1-1,5 години.
  • А тим часом яблука очищаємо від шкірки, нарізаємо тонкими скибками й перемішуємо з рештою цукру та корицею.
  • Тісто, що вже піднялося, розділимо на 2 частини. Одну частину розкатуємо і вкладаємо у високу форму так, щоб з тіста утворився ніби кошик.
  • Рівномірно розподіляємо яблука по тісту.
  • З другої частини тіста виробляємо довгасті тоненькі смужки й гарно прикрашаємо пиріг зверху. Залишаємо на розстоювання на 20-25 хвилин.
  • Змащуємо збитим яйцем і випікаємо при температурі 200°С.
Прокрутка до верху