Спочатку приготуємо опару для тіста на яблучний пиріг: у теплому молоці розмішаємо ложкою дріжджі, 1 ст. л. борошна й по щіпці цукру й солі. Накриємо рушником і залишимо на 15-20 хвилин.
Додаємо до опари просіяне борошно, м’яке масло, 2 яйця і 2 ст. л. цукру. Замішуємо еластичне тісто й ставимо у тепле місце на 1-1,5 години.
А тим часом яблука очищаємо від шкірки, нарізаємо тонкими скибками й перемішуємо з рештою цукру та корицею.
Тісто, що вже піднялося, розділимо на 2 частини. Одну частину розкатуємо і вкладаємо у високу форму так, щоб з тіста утворився ніби кошик.
Рівномірно розподіляємо яблука по тісту.
З другої частини тіста виробляємо довгасті тоненькі смужки й гарно прикрашаємо пиріг зверху. Залишаємо на розстоювання на 20-25 хвилин.
Змащуємо збитим яйцем і випікаємо при температурі 200°С.