Вафлі
Розповідаємо як приготувати вафлі – хрумкі й тоненькі, духмяні! Звичайно, можна купити вафельні трубочки й готові, але вони не хрумтять, а крем у них важкий і надто солодкий. А ми накрутимо трубочки або вафельні ріжки – з кремом або морозивом, і влаштуємо веселе сімейне чаювання й десертування!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 200 g борошна
- 5 яйця
- 200 g цукру
- 200 g вершкового масла
- 1 tbsp олії
- по щіпці ванілі та солі
Кроки приготування
- Міксером збиваємо розм'якшене масло з цукром. Щоб вафлі були менш калорійними, можна взяти 100 г масла та 100 г сметани.
- Додаємо яйця і продовжуємо збивати.
- Далі всипаємо просіяне борошно, щіпку солі, ваніль та перемішуємо.
- Додаємо олію, щоб вафлі гарно відставали від вафельниці при випіканні, перемішуємо. Тісто виходить таким, як на оладки.
- Добре розігріваємо вафельницю, змащуємо олією – і все!
- Кількість тіста при випіканні визначайте самостійно, орієнтовно 2-3 ложки.
- Лопаткою або ножем перекладаємо готові вафлі на тарілку або дощечку й скручуємо у трубочки – зовсім швидкий десерт!