Вафлі

Вафлі

Вафлі

Вафлі

Розповідаємо як приготувати вафлі – хрумкі й тоненькі, духмяні! Звичайно, можна купити вафельні трубочки й готові, але вони не хрумтять, а крем у них важкий і надто солодкий. А ми накрутимо трубочки або вафельні ріжки – з кремом або морозивом, і влаштуємо веселе сімейне чаювання й десертування!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 45 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 200 g борошна
  • 5 яйця
  • 200 g цукру
  • 200 g вершкового масла
  • 1 tbsp олії
  • по щіпці ванілі та солі

Кроки приготування

  • Міксером збиваємо розм'якшене масло з цукром. Щоб вафлі були менш калорійними, можна взяти 100 г масла та 100 г сметани.
  • Додаємо яйця і продовжуємо збивати.
  • Далі всипаємо просіяне борошно, щіпку солі, ваніль та перемішуємо.
  • Додаємо олію, щоб вафлі гарно відставали від вафельниці при випіканні, перемішуємо. Тісто виходить таким, як на оладки.
  • Добре розігріваємо вафельницю, змащуємо олією – і все!
  • Кількість тіста при випіканні визначайте самостійно, орієнтовно 2-3 ложки.
  • Лопаткою або ножем перекладаємо готові вафлі на тарілку або дощечку й скручуємо у трубочки – зовсім швидкий десерт!
Прокрутка до верху